En wat dan liefde is

Judith (juf-judith) 15 augustus 2025
Rozemarijn werkt in een winkel voor maatpakken. Ze meet de pakken op, geeft adviezen en verkoopt pakken. 's Avonds spreekt ze af met haar vriendengroep 'Katjelam'. Ze vindt het jammer dat deze vriendengroep steeds maar kleiner wordt, omdat steeds meer vrienden kiezen voor een huiselijk bestaan in plaats van drank en drugs. Ook haar beste vriendin, Nikita, gaat trouwen. De zus van de aanstaande man, Mindel, appt Rozemarijn om samen het vrijgezellenfeestje van Nikita te organiseren. Dit blijkt moeilijker dan gedacht, want de nieuwe vriendinnen van Nikita willen koeien schilderen i.p.v. een stripper. Samen met Mindel appt ze heel wat af om het vrijgezellenfeestje te regelen
Rozemarijn heeft een date nodig voor de bruiloft, maar wie moet ze vragen? Die leuke klant die tijdens het opnemen van zijn maten een fysieke reactie op haar kreeg? Hij zegt eerst niet in te zijn voor een relatie, maar dit lijkt langzamerhand te veranderen. Er zijn echter ook andere mensen die een belangrijk plekje in haar hart aan het veroveren zijn. Rozemarijn ontdekt dat ze moet gaan nadenken, wat wil zij?

Lisette Jonkman staat inmiddels bekend om haar humor en fijne schrijfstijl. Met dit boek heeft ze een boek geschreven dat een echte Jonkman is vanwege deze twee onderdelen, maar dat door de queer invalshoek ook weer heel anders is. Ik heb genoten van de karakterontwikkeling van Rozemarijn. Een heerlijke feelgood die mij echt op een positieve manier heeft verrast.

Meer recensies van Judith (juf-judith)