Stinkstoute panda en de grote ontsnapping
Lin leeft samen met haar vriend Fu en de andere dieren in de dierentuin. In 'Stinkstoute Panda', het eerste deel uit de serie, heeft Lin ervoor gezorgd dat de dieren vrij leven en de bezoekers vanuit de hokken naar hen kunnen kijken. De dieren onderling kunnen het prima met elkaar vinden. Dan komt Leeuwie naar Lin toe. Hij vertelt dat de dieren hebben gehoord dat de rijke man uit het giga-kolossale stenen nest aan de overkant van de straat naar de dierentuin zal komen met Biljoenie, zijn achtjarige zoontje. Dit kind is gevaarlijk omdat hij een obsessie heeft met dieren en Leeuwie vraagt Lin om een oplossing te bedenken.
Lin denkt dat Leeuwie overdrijft, maar dan verdwijnt zijn beste vriend Fu en moet Lin een plan bedenken om haar vriend te redden van Biljoenie, het gevaarlijke mensenkind.
Een humoristisch boek dat je met plezier (voor)leest. Lin is een panda met allerlei leuke en gekke ideeën, waar kinderen zeker van zullen genieten en sommige kinderen zich ook in kunnen herkennen. Daarnaast heeft het boek ook de nodige 'vieze' grappen, die kinderen van groep 4-5 zeker zullen aanspreken. Ook de tekeningen zijn zeer goed gemaakt, zonder overdaad en passend bij het verhaal. In het boekje zit af en toe ook een stripbladzijde. Het verhaal is voorspelbaar, op zich prima voor de jonge lezers, maar vanaf groep 5 mag een boek van mij wel wat meer diepgang hebben.
Ik heb dit boek voorgelezen aan mijn dochter die net klaar is met groep 3. Ik las de tekstbladzijden en zij de stripbladzijden. Dit vonden wij samen een leuke afwisseling.