Oud maar actueel
Dit boek stond al heel lang in de kast en het kwam er nu toevallig van om het voor te lezen aan mijn oudste dochter. Bizar dat dit fictieve boek van 15 jaar geleden toch wat overeenkomsten vertoont met de gekke tijd waarin we nu leven.
In De Fluisterkelders is een ondergrondse samenleving ontstaan; hier leeft een groep mensen die wil ontsnappen aan de alsmaar groter wordende controledwang van de overheid... Die dreiging is toch wat minder fictief dan de schrijver destijds bedoeld zal hebben. Mijn dochter vond het in elk geval een spannend verhaal. Het (redelijk) open eind zorgde ervoor dat we nu wel op zoek gaan naar het vervolg: Walviseiland.