Zoek en tel mee met Coco

Jufelsie 30 oktober 2022
Zeg je Coco, dan zeg je Loes Riphagen. Ze horen bij elkaar. Coco kan het! was het eerste boek rondom deze vogel. Daarna kwam Coco, kijk uit! en nu ligt er een mooi tel- en zoekboek hier op mijn bureau met de titel Het bos van Coco.
Het bos van Coco is een stevig kartonboek. Het kan tegen een stootje. Kleine kinderen kunnen makkelijk de bladzijden omslaan.
Op de eerste bladzijde zoeken ze Coco, daarna gaan ze het bos in. In het bos zijn verschillende dieren verstopt. Dieren zoals de katten en de eekhoorns maar ook kleine muizen en insecten kun je er vinden. Het is een feest voor iedereen om Het bos van Coco te bezoeken. Met een korte zin, waar het dier al in wordt vernoemd en daarna een vraag worden we uitgenodigd om op zoek te gaan. Naast de grote illustratie staat het aantal dieren afgebeeld. Zo zien we meteen hoeveel er verstopt zijn. De hoeveelheden lopen op van 1 Coco naar 10 vogels. Op een speelse manier leren we tellen, koppelen hoeveelheden aan een getal symbool en leren de volgorde van de getallen. Op de laatste pagina bezoeken we een bosfeestje. Alle dieren komen terug. Op een grote illustratie van twee pagina’s zijn ze allemaal nog een keer verstopt. Een leuke uitdaging om ze opnieuw te tellen.
Het bos van Coco is wederom een kleurrijk boek. Natuurlijk heeft Loes ook deze keer een grapje toegevoegd. Op elke plaat heeft ze drie kevers verstopt. Een slimmerik ontdekt dat tijdens het zoeken, een ander hoort dat van een ouder of leerkracht. Gniffelend staan ze alle drie op de achterflap.
Terwijl er naar de dieren gezocht wordt, ontstaan er leuke verhalen bij de platen. Kinderen verwoorden wat ze zien en bedenken zelf hele avonturen erbij. De mooie sfeervolle illustraties prikkelen hun fantasie.

Ga je mee naar het bos?
Zoek en tel mee met Coco.

Meer recensies van Jufelsie