Advertentie

In mijn boekenkast staan prentenboeken van David Walliams, o.a. Help! Een slang in de klas en Griezelbeer. Ik ben er dol op. Prachtige verhalen vol humor met daarbij kleurrijke illustraties van Tony Ross.
Benieuwd was ik naar een jeugdboek van hem en las Het ijsmonster. Van begin tot het eind heb ik genoten. Wat schrijft deze auteur op een fijne manier.
Het verhaal begint op een gure winteravond, wanneer in de achterafstraten van Londen een baby’tje op de trappen van een weeshuis wordt achtergelaten. Deze baby krijgt de naam Elsie. In het weeshuis vindt ze het niet prettig en op een dag besluit ze te ontsnappen. Het leven op straat is niet makkelijk, achter elke hoek ligt er gevaar op de loer. Er zijn ook voordelen. Je slaapt onder de sterren, je eet al het fruit en groenten dat je kan gappen en je bent als eerste van alles op de hoogte. Zo hoort Elsie dat er een ijsmonster op de Noordpool is gevonden en dat die naar het Natural History Museum gebracht wordt. Haar nieuwsgierigheid is gewekt. Onder grote belangstelling komt het ijsmonster naar het museum en wordt in een grote zaal geplaatst.
Elsie vindt het niks, dat het ijsmonster daar staat en terwijl ze naar hem kijkt, ziet ze een waterdruppel uit zijn ogen rollen. Samen met Lotje, de werkster van het museum bevrijdt ze het ijsmonster en begint hun reis om hem terug naar de Noordpool te brengen. Het wordt een trip waarin ze gekke, verrassende, ontroerende en spannende avonturen beleven.
Een geweldig verhaal wat je meteen boeit. Voordat het verhaal begint, worden alle personages voorgesteld met een tekening en een klein stukje tekst. Daarna zie je een kaart van Londen, zodat je weet waar het verhaal zich afspeelt. David Walliams neemt je mee naar het jaar 1899.
Een avontuurlijk verhaal vol humor en spanning, ik had moeite het boek weg te leggen! Een verhaal waarin emoties getoond en vriendschappen gesloten worden. Het is vlot en speels geschreven, verdeeld in kleine hoofdstukken met woorden die vet en woorden, die in verschillend formaat zijn afgedrukt.
Een verhaal wat door Tony Ross is geïllustreerd. De zwart-witte illustraties zijn grappig, geven gevoel af en stralen een sfeer uit. Wanneer Elsie onder water raakt en alles voor haar ogen zwart ziet, is de pagina zwart en ook de sterrenhemel wordt getekend in het boek.
Het ijsmonster een boek voor kinderen die van reizen houden en niet bang zijn. Maak kennis met Elsie en duik dit avontuur in!

Tip: Dit jaar is het motto van de Kinderboekenweek Reis mee! Het boek Het ijsmonster past binnen dit thema.

Reacties op: Het ijsmonster

11
Het ijsmonster - David Walliams
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,95
E-book prijsvergelijker