Twaalf vrolijke liedjes over samen op stap gaan

Jufelsie 28 juli 2025
‘Berend Botje ging uit varen, met zijn scheepje naar Zuidlaren …. ‘ of ‘We voeren met een zucht al boven in de lucht…
Iedereen kent deze liedjes. Wanneer ik de eerste woorden zing, begint mijn groep enthousiast mee te doen. Het zijn kinderliedjes die tijdloos zijn.
Mies van Hout heeft de allerleukste liedjes over samen op stap gaan verzameld in de liedjes bundel En we gaan nog niet naar huis.
En we gaan nog niet naar huis is een stevig kartonboek. Jonge kinderen kunnen zelf de bladzijden omslaan. Het boek heeft een mooi formaat en kan tegen een stootje.
In het boek staan twaalf bekende kinderliedjes. Elk lied staat in een prachtige prent, getekend door Mies van Hout. Deze is kleurrijk en sfeervol. Er is veel op te zien. Mies weet heel goed het lied te vertalen naar een tekening. We blijven er naar kijken en ontdekken leuke details. Nadat we uitgezongen zijn, komt er altijd wel een reactie en ontstaat er een mooi kringgesprek. Bij de prent ‘Hinkeldepinkel’ benoemen de kinderen de getallen en zorgt dit lied dat de kinderen tijdens de pauze weer gaan hinkelen. Ook het lied’ Schipper mag ik overvaren’ zet aan tot spel. De prachtige tekeningen geven ouders/ leerkrachten inspiratie om met de kinderen verschillende activiteiten te doen. o.a. meeuwen en koeien tellen, het spel ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ spelen of een kronkelig weg tekenen met stoepkrijt waarover kinderen kunnen lopen.
In En we gaan nog niet huis staan liedjes, die voor een muzikaal feestje zorgen. Elk kind (en volwassenen) zingt en beweegt mee. Vrolijkheid alom.

Meer recensies van Jufelsie