Smullen van Mol...

Jufelsie 10 november 2021
Mol is onze vriend. Hij is grappig en heeft altijd zin in een nieuw avontuur. In Mol bakt koekjes is hij op bezoek bij zijn vriendin varken. Mol wil graag iets leren want daar word je slimmer van! Varken stelt jongleren of vliegen voor. Het wordt koekjes bakken. Dat heeft Mol nog nooit gedaan. Gaat het hem lukken om tien overheerlijke koekjes te bakken?
Mol bakt koekjes is een verhaal van Marieke van Hooff dat helemaal past in de belevingswereld van jonge kinderen. Vanaf het begin zijn ze betrokken, Mol wil iets leren. Wat zou dat zijn. Ze worden uitgedaagd om te bedenken wat zij graag zouden willen leren. Hebben ze daar iemand voor nodig?
Grappig is, dat in het verhaal Mol leert om koekjes te bakken. Een activiteit wat elk kind leuk vindt en iedere ouder hen daarmee kan helpen.
Achterin het boek vind je het recept voor zandkoekjes van Varkentje. Je kunt meteen aan de slag.
Het verhaal is op rijm geschreven. De rijmwoorden zijn te herkennen doordat ze in een andere kleur zijn gedrukt.
Mol begint met het bakken van tien koekjes. Hij heeft daarvoor drie eitjes nodig. Op het eind zijn er zeven koekjes mislukt. Verschillende hoeveelheden komen aan bod waardoor je de gelegenheid hebt er een rekenactiviteit aan te koppelen.
De illustraties zijn van Henk van de Gugten. Prachtige sfeervolle tekeningen. Mol in zijn eenvoud met zijn grappige bril….mijn kinderen zijn verliefd op hem. Kleine situaties tegen een witte achtergrond of mooie paginagrote prenten. Tekeningen met humor. Ze zien het deeg uit de kom spetteren en hem stoeien met de deegrol. Daarnaast valt er van alles te ontdekken, waardoor de woordenschat groeit.
Mol bakt koekjes… loopt het water al in de mond?

Tip! Mol heeft een eigen website www.molskleinewebsite.com Hier vind je o.a. leuke kleurplaten.

Meer recensies van Jufelsie