Een hartverwarmend prentenboek met een actueel thema.
"Negen levens – Mireille Geus – Marijke ten Cate”
Uitgeverij: Lemniscaat
Een hartverwarmend prentenboek met een actueel thema.
“In het land waar we niet kunnen blijven wonen, hebben katten negen levens. Wolkje dus ook.” Doorheen het boek beschrijft Mireille Geus hoe Wolkje haar levens één voor één kwijtraakt door schrik, gebrek aan eten en drinken, zomaar, door te vallen, door zich niet te kunnen wassen,… Haar twee laatste levens kan ze misschien behouden in het land waar ze misschien mogen blijven wonen?
Het boek laat zien wat vluchtelingen doormaken. Het toont hoe het vluchtende meisje troost kan vinden bij haar huisdier. Het herhalen van de zin: 'In het land waar we niet kunnen blijven wonen' .... zegt alles. Het is geen tocht zonder gevaren. De korte, krachtige zinnen worden ondersteund door illustraties waarbij warme kleuren gebruikt worden voor het gezin en hun verbondenheid en meer donkere kleuren bij de harde realiteit van de oorlogssituatie. We starten met een schutblad vol vlekken (chaos) en eindigen met een tevreden Wolkje. En als je goed kijkt, zie je dat Wolkje bij ieder leven dat hij verliest, er iets anders uitziet. Laat de kinderen ook maar zoeken op illustraties waar Wolkje is afgebeeld.
Heb je kinderen of leerlingen met vragen over wat ze horen/zien op radio, TV, sociale media, in hun omgeving...? Dan is dit een geschikt prentenboek om het met kinderen te hebben over de oorlog en vluchten.
Een deel van de opbrengst van het boek wordt geschonken aan VluchtelingenWerk Nederland.
Uitgeverij: Lemniscaat