Speel met de magie van symmetrie

jufinge 15 augustus 2025
Spiegelspel
@luciealbon
@uitgeverijlannoo

Speel met de magie van symmetrie in dit interactief kartonboek van de hand van Lucie Albon.

Het is een stevig kartonboekje dat de kleine kinderhandjes van de jongste lezertjes aankan.

11 kleurrijke illustraties kan je met behulp van de spiegel in een handomdraai omtoveren tot iets anders. Één beeld geeft door de spiegel in het midden te plaatsen een nieuw beeld.

Het spiegeltje hangt met een lint vast aan het boek maar is makkelijk hanteerbaar.

Bij elke illustratie staat één woord of een korte zin. Ze vormen samen één geheel/tekst met als thema verandering en groei.

Een magisch boekje om cadeau te doen.

Maar ik kan er ook wat mee in de klas (L2/groep 4).
Lessen rond spiegelbeeld en symmetrie, experimenteren met spiegels, tekenblad dubbel vouwen 1 zijde beschilderen en dichtvouwen, zelf een tekening maken en aan elkaar doorgeven om een nieuw beeld te laten ontdekken,...
Laten ontdekken dat de helft van je tekening aan 1 kant van de vouw moet komen. Experimenteren maar. Wie ontdekt iets leuks?

Bedankt @uitgeverijlannoo voor dit fijne recensie exemplaar.

#spiegelspel#luciealbon
#lannoo #leesplezier #prentenboeken #voorlezenisleuk #leesbevordering #bookstagram #boekindeklas

Meer recensies van jufinge