spannend tijgerlezen verhaal

jufjantineleest 01 juli 2024
Op een dag besluit Joep dat hij nodig de bank moet overvallen. Hij meldt zijn ouders dat hij op pad gaat, en stapt vol bravoure de bank binnen. De reacties die hij krijgt zijn niet helemaal wat hij verwacht, totdat plotseling een echte overvaller de bank binnenkomt.

Cowboy in de bank is een heerlijk zelfleesboek uit de serie Tijgerlezen. Dit is een serie boeken voor kinderen die moeite hebben met lezen of die net leren lezen. Het zijn boeken waarbij het leesplezier voorop staat. Hij zijn verhalen met humor, met spanning, met avontuur. Boeken die niet ingedeeld zijn in een bepaald leesniveau, maar waarbij leerlingen zelf kunnen bepalen wanneer ze er aan toe zijn. De tijgerlezen serie gaat uit van het principe dat kinderen het beste leren lezen, wanneer ze willen lezen.

Cowboy in de bank is een top verhaal, waar ik hartelijk om heb moeten lachen, maar waar ook nog een mooie ethische boodschap in verwerkt zit. Een boodschap over samen delen, over het belang van familie, en de angst en wanhoop die het missen van familie met zich mee kan brengen. Of jonge kinderen deze diepere laag direct doorgronden dat weet ik niet zeker, maar ook onbewust zullen ze de gedachte meekrijgen.

Dit tijgerlezen verhaal is geschikt voor kinderen in de groepen 3, misschien groep 4 en zal heel wat plezier opleveren! Super fijn dat er steeds meer boeken komen voor kinderen in deze leeftijdscategorie, die het leesplezier bevorderen en daarmee hopelijk een mooie basis bieden voor heel veel leeskilometers.

Meer recensies van jufjantineleest