Een boek dat genres overstijgt!

jufjantineleest jufjantineleest
13 mrt 2024

In het boek der deuren maak je kennis met Cassie, die op een dag van een stervende klant uit de boekhandel een speciaal boek krijgt: het boek der deuren. Ze ontdekt dat ze met dit boek deuren uit de hele wereld kan openen en hier dan terecht kan komen. Al snel komt ze erachter dat dit boek niet alleen positieve kanten heeft, maar ook gevaar met zich meebrengt. Zo zijn er nog meer boeken die magische eigenschappen hebben (zowel positief als negatief), en er zijn mensen die deze boeken wel heel graag willen bezitten. Weet Cassie uit de handen van kwaadwillenden te blijven? En wat heeft Drummond Fox (ook wel 'de bibliothecaris' genoemd) met dit alles te maken?

Allereerst: als je dit boek nog niet hebt gelezen, dan raad ik je aan nu, direct naar de boekhandel te rennen. Want dit boek wil je, zodat je het meerdere keren kan lezen. Gareth Brown heeft met zijn debuut een prachtige wereld weten te schetsen, waar magie een rol speelt, zonder dat deze heel abstract of onwaarschijnlijk wordt. Zijn beschrijvende stijl zorgt dat je precies voor je ziet wat Cassie meemaakt, maar tegelijkertijd blijft zijn stijl helder genoeg zodat je de soms best ingewikkelde verhaallijn blijft volgen.

Het boek is niet alleen een mooi verhaal, het bevat ook diverse prachtige zinnen die je over het leven en de waarden in het leven zullen laten nadenken. Tijdens het lezen komen ook verschillende vragen op over de personages en de magische boeken waarover zij beschikken. Want als je de keuze hebt tussen: geen pijn, altijd geluk of gezondheid, waar kies je dan voor? En naar welke plek zou jij terugkeren als je op elke plek ter wereld zou kunnen komen?

Een magisch boek over alles wat ons mens maakt! Een boek dat daarom ook niet binnen één genre te vangen is, en het uniek in zijn soort maakt.

Meer recensies van jufjantineleest