magie
Heb jij als kind wel eens gedroomd van een magische wereld die achter een deur bij jou thuis verborgen ligt? Ik wel, en zo ook Monica Haak, de auteur van een missie vol magie. Zij schreef op haar tiende al de eerste versie van dit boek! En nu ligt het dan in de winkels, hoe tof :D.
In missie vol magie ontdekt de 10 jarige Amina tijdens een stormachtige nacht een magische deur in haar schutting. Achter deze deur ligt Luminos, een magische wereld vol kleur, pratende dieren en eetbare bloemen. De magische wereld wordt echter geteisterd door de IJstovenaar,, die alles en iedereen bevriest die op zijn pad komt. Samen met een pratende vos zoekt Amina naar een manier om de tovenaar te verslaan en Luminos te bevrijden.
Een misise vol magie is een heerlijk fantasierijk boek, waar veel kinderen zichzelf in zullen herkennen. Het leest ontzettend makkelijk weg, en wat ik zelf heel tof vind is hoe Monica een magische wereld weet te scheppen in een relatief korte tijd, terwijl je je wel helemaal in die wereld waant. Super goed gedaan! Het avontuur is spannend, maar nergens té en biedt tegelijkertijd verschillende levenslessen aan.
De conclusie van het verhaal vind ik het mooist namelijk: in ieder kind schuilt een dapper persoon, die ertoe doet. De boodschap die de auteur wil meegeven is dat iedereen belangrijk is, dat je door er te zijn al goed genoeg bent. Een krachtige boodschap om aan elk kind mee te geven!