Uitzicht
Uitzicht is het (relatief los te lezen) vervolg op Lichter. In dit tweede deel gaat het verhaal van Norah verder. Ze pakt haar leven weer op na het grote verlies van haar beste vriend, en probeert weer lijn aan te brengen in haar dagen. Dit blijkt lastiger dan gedacht. Gelukkig is daar buurman en goede vriend Marc. Het contact met hem wordt steeds bijzonderder, maar hoe gaat dat verder als blijkt dat Marc ook zijn eigen geheimen heeft?
Ik moest in het begin even wennen aan de schrijfstijl van Elje van Turennout en ook het feit dat ik Lichter niet had gelezen maakte het 'inkomen' in het boek even wat lastiger. Toen ik eenmaal gewend was aan de wisselende perspectieven en de personages werd het boek steeds moeilijker wegleggen! Ik bleef maar lezen en stond op een gegeven moment zelfs te koken met het boek in mijn hand haha. Elje weet heel goed de aandacht van de lezer vast te houden door steeds een tipje van de sluier van geheimen op te lichten.
De beschrijvende stijl zorgt ervoor de je de locaties in het boek prachtig voor je ziet. De natuur waar ze in wandelen, de verschillende huizen: ik zag het allemaal voor mijn ogen tot leven komen. Ook vond ik het leuk hoe het geloof op heel eenvoudige wijze door het verhaal heen verweven werd. Niet te nadrukkelijk, maar wel voor Norah als een soort vanzelfsprekendheid, terwijl het voor Marc meer zoeken was. Dit maakt ook dat het naar mijn idee voor niet gelovigen prima te volgen blijft. Tof gedaan!
Hoewel Uitzicht los te lezen valt van deel één (je zit er al snel 'in') is het voor de volledigheid en duidelijkheid wel het fijnst om eerst Lichter te lezen. Het is namelijk verder een absolute aanrader, en ik ga snel kijken of ik ergens deel één kan verkrijgen, zodat ik het volledige verhaal kan lezen :).