Fijne feelgood - heel geschikt voor leesclubs
Zeven briefjes gaat over Leonie, een juf die ontzettend blij is met haar werk als kleuterleerkracht, die fijne vrienden heeft en daarbij ook nog eens haar droom om schrijfster te worden nastreeft. Ondanks alle tevredenheid mist ze toch nog iets: die ene speciale persoon in haar leven. Omdat Leonie in het lot gelooft, stopt ze in de zomervakantie zeven briefjes op plaatsen waar ze leuke mannen verwacht en wonder boven wonder levert dit zelfs enkele dates op. Toch laat het lot ook zijn andere kant zien: kun je blijven dromen als alle hoop vervolgen is?
Ik zei het gister al in mijn stories, maar wát een heerlijk boek is dit! Al vanaf bladzijde één zat ik volledig in het verhaal van Leonie en haar leven als juf van groep 2, haar zorg voor haar leerlingen én haar beste vriendin, en haar wens voor liefde en iemand die alles van haar af weet, ook de kleine dingen. Ik heb heerlijk gelachen om en meegegriezeld met de dates waarin ze terecht kwam, en hoe ze hier weer een draai aan weet te geven, maar ook meegeleefd met haar verdriet als het niet wil lukken en de liefde plotseling verdwijnt.
Zeven briefje is een onwijs fijne feelgood, met herkenbare personages, die ook heel mooie aanknopingspunten biedt voor gespreksgroepen. Het gaat over de (on)zin van het leven en hoe elke vorm van leven eigen voor- en nadelen heeft. Maar ook dat het leven soms onverwachte wendingen neemt, die je duidelijk maken dat het goed is om stil te staan bij wat je hebt, en hier dankbaar voor te zijn.
Ik zou dit boek dan ook zeker aanraden voor buddyreads of leesclubs, zeker weten dat hier prachtige gesprekken uit zullen ontstaan.