Roman over de balans tussen geluk en geld (sparen) over 3 generaties heen

Ka8leen 15 september 2023
Maakt geld gelukkig? Hoeveel geld moet je sparen? Wordt je gelukkig als je voldoende geld gespaard hebt maar vergat te leven? Waar ligt de balans tussen geld en geluk? Het is zo vaak een taboe om hierover openlijk te spreken in onze samenleving. Daar wil deze roman het taboe doorbreken. Grootmoeder - moeder - dochter(s). Ze vullen elk het verhaal met hun eigen spaarplan en de strijd om de balans tussen geluk en sparen. Bespreken dit ook openlijk met elkaar. Het huishoudboekje is de rode draad doorheen dit boek. Echter is het door de Japanse leefwereld vaak moeilijk te rijmen met onze Westerse wereld en voelt het bij tijden zelfs vingerwijzend wat niet altijd fijn aanvoelt in deze roman. Voor kenners van Japan zal dit boek dan ook een diepere indruk nalaten dan in onze Westerse consumptiemaatschappij. Bewijst ook het feir dat dit boek een bestseller is in Japan.

Meer recensies van Ka8leen