Heftig, maar geboeid door elke bladzijde!
De derde roman van deze auteur die naar het Nederlands vertaald werd. Opnieuw meer dan 500 bladzijden aan boek, maar eentje waarvan elke bladzijde me boeide. Met één hoofdverhaal en meerdere kleine verhalen errond. In een perfecte balans van elkaar en allemaal net zo uitgediept dat je de personages voldoende leert kennen. Let wel. Het begin is heftig zoals zich ook op de achterflap zelf laat lezen. Daarna begin het helen en de kracht van verbinding speelt hierin een grote rol. Het je niet eenzaam voelen in anders zijn. Door werk en verhalen te delen.
Daar waar de vorige twee boeken universele thema´s als Alzheimer en rouw verhaalden, bevat dit boek iets controverseler thema´s die een open blik vragen van de lezer om ten volle van dit boek te kunnen genieten. En genieten deed ik, geboeid om alles te weten.
Dit boek eindigt niet met een cliffhanger, maar met een beloofd vertaald vervolg dat in het Frans reeds uitgebracht is. Beschouw het als een epiloog op dit boek als je wilt weten hoe het de personages verder vergaat in het leven. Ik kijk er alvast heel hard naar uit want dit was een prachtig verhaal!