Ninja heeft fantasie in overvloed
Samenvatting:
Marlan is per ongeluk in een kwade bui tot tuinkabouter is veranderd. Wanneer hij aangekeken wordt verstijft hij. Het verhaal begint dat hij al enige tijd een tuinkabouter is en in de tuin staat van Rafaël. Hij komt erachter dat er plannen gesmeed worden tegen Rafaël.
Recensie
Het verhaal is geschreven als 50 verschillende afleveringen, dat merk je doordat de hoofdstukken kort zijn en in elk hoofdstuk gebeurt er veel. Ninja heeft fantasie in overvloed, je maakt kennis met diverse wezens en elke keer beland Marlan in een andere situatie. Omdat het zoveel verschillende wezens zijn ben je aan het eind van het boek wel kwijt wie hij allemaal ontmoet heeft.
Ik was al een tijdje nieuwsgierig naar het boek omdat ik al op social media kleine prikkelende zinnen uit het verhaal zag langskomen. Van tevoren kon ik niet bedenken hoe je een verhaal over een tuinkabouter interessant kon maken, Ninja heeft het tegendeel bewezen! Ze heeft een heel goed personage neergezet: Marlan is grappig, mopperend en soms niet zo sympathiek. Ook neemt ze je mee in een wereld van fantasiewezens en legt ze af en toe wat magische-concepten uit. Iets wat heel fijn is voor de jeugdige lezer.
Naast dat Marlan mij verraste zijn er meerdere vernieuwende personages. Mijn favoriete voorbeeld is ‘M’gan Sannas en ze is een dhirling met bloemen in haar gezicht die bij emotiewisselingen open of juist dichtgaan.
Een kritiekpuntje is dat de flinke onenigheid tussen Rafaël en Marlan redelijk snel is afgekoeld. Daar is ook noodzaak voor, maar ik had er wel iets meer spanning verwacht tussen de twee.
Door dit boek ben ik nieuwsgierig naar andere verhalen van Ninja Paap-Luijten.
Recensie
Door dit boek ben ik nieuwsgierig naar andere verhalen van Ninja Paap-Luijten.