Verrassend plot
Louise Candlish is als schrijfster pas echt doorgebroken door haar psychologische thrillers. Daarvoor schreef ze romans.
Het verhaal wordt beschreven vanuit de ogen van Jamie. Samen met zijn partner Clare heeft hij Kit en Melia leren kennen, nadat Melia een collega geworden is van Clare, werkzaam in de makelaardij. Jamie en Clare zijn tegen de 50, niet getrouwd en woonachtig in het luxe appartement van Claire. Clare is de vrouw met geld, Jamie werkt in een koffiebar en verdient het minimumloon. Kit en Melia zijn rond de 30 en ontevreden met hun situatie. Ze willen meer geld uitgeven dan ze hebben en steken dan ook tot over hun oren in de schulden. Dan verdwijnt Kit. De laatste die hem gezien heeft is Jamie. Samen gaan ze met een catamaran-lijndienst naar het werk en weer terug naar huis. Hier leren ze ook Steve en Gretchen kennen. Gretchen heeft een oogje op Kit. Jamie reist met de catamaran omdat hij angst heeft in afgesloten ruimtes waar veel mensen zijn. Zo heeft hij ooit aan de noodrem getrokken in een overvolle metro.
Als Kit verdwijnt wordt Jamie ondervraagt door de politie. Zij denken dat hij iets met de verdwijning van Kit te maken heeft. Vervolgens wordt verteld hoe hij en Clare, Kit en Melia hebben leren kennen. Hoe hun relatie zich ontwikkelt heeft tot de verdwijning van Kit en afkoelde na de verdwijning.
Langzaam gaat het verhaal richting ontknoping. Als je denkt dat je weet hoe de vork in de steel steekt, komt er een onverwachte wending in het verhaal. Goed opgebouwd en verrassend. Het boek blijft boeien tot het eind. Het verhaal laat je niet los en je wilt steeds verder lezen.
Toen ik het boek uit had vielen de volgende spreekwoorden me in: “Boontje komt om zijn loontje” en “Wie een kuil graaft voor een ander, …….”
Een boeiend verhaal met een verrassend plot. Ik heb er van genoten.
Een boeiend verhaal met een verrassend plot. Ik heb er van genoten.