Slowread over emigratie naar Canada

Mijn eerste leeservaring van Ellen Rink was prima. Slowread, goede verhaallijn die niet te ingewikkeld is. Dit eerste deel is een cleanread, bevat weinig scheldwoorden, maar jammergenoeg wel onnodige vloekwoorden die totaal onnodig zijn. Mooi voorgelezen door Sandra Jonkman!

Dit boek gaat over de tweeling Isabelle en Guus. Het verhaal wordt verteld vanuit Isabelle. Ze zijn ongelukkig in de liefde. Hun jeugd met een militairistische vader heeft de nodige mentale littekens achtergelaten. Hun moeder nam het nooit op voor haar kinderen. Als Isabelle overspannen raakt, zoekt ze steun bij haar tweelingbroer. Tot zijn geluk wint hij de hoofdprijs in een grote loterij. Guus besluit zijn ultieme jeugddroom te verwezenlijken en neemt Isabelle mee naar Canada. Het wordt een levensveranderede reiservaring.

Er gebeurt weinig, maar toch veel om een steady feelgood neer te zetten. Zo'n relaxte sfeer en het lijkt net alsof ik zelf in Canada ben. Het verhaal laat me meeliften op de toekomstdromen van Guus en Isabelle. Wat zou je doen als je de hoofdprijs wint in de loterij?? Op naar deel 2 om te beleven, hoe realistisch de toekomstplannen zullen zijn. 3,5* van mij.

Meer recensies van KarinsBoekenparadijs