Feelgood in Devon

Rosa Larkin erft van onbekende man Ned een oud winkeltje in Cockleberry Bay. Ze is opgegroeid bij pleeggezinnen, weet niet wie haar ouders zijn. Familie kent ze ook niet. Haar beste vriend is haar teckel Hot, die een vertederende rol speelt in deze feelgood. Rosa leidde een ongetemd leven in Londen en woonde bij Josh in huis, een knappe rugbyspeler. Rosa drinkt regelmatig teveel om haar emoties te verzachten. Haar erfenis biedt haar de kans om haar leven te beteren. Wat een dapper ding is Rosa. Vanuit Londen steunt Josh haar. In het dorp wordt ze argwanend bekeken. Lukas de loodgieter, zoon van haar buurvrouw Sheila, helpt haar met wat technische zaken. Ook met Luke beleeft ze onder invloed van drank een wilde nacht. Maar hij blijkt een onbetrouwbare bezet man. Ondertussen beseffen Josh en Rosa dat ze elkaar missen als ze niet bij elkaar zijn. In eerste instantie ontmoet Rosa de minder fijne types, maar dat verandert met verloop van tijd.
Het is een hartverwarmend eerste deel van de serie, over een kwetsbare jonge vrouw. Je wilt als lezer echt, dat het goed met haar gaat. De verhaallijnen lopen fijn door, de schrijfstijl is beeldend. Emoties, vriendschappen, humor en persoonlijke ontwikkeling spelen een grote rol. Ik heb ervan genoten. 3,5 ster waardig.

Meer recensies van KarinsBoekenparadijs