Vlotte feelgood met inhoud

KarinsBoekenparadijs KarinsBoekenparadijs
18 mrt 2026

Vrij snel verscheen het 2e deel uit de serie, waarvan we nog minimaal één deel kunnen verwachten. De cover heeft een vlotte discostijl. Het was een positieve leeservaring, terwijl er best pittige onderwerpen in voorkwamen. In dit deel staat Abby centraal, de barchef. Onderwerpen als jezelf uitdagen, verslaving, familiebanden, vriendschap en liefde komen onder andere aan bod. Maar geen standaard simpele feelgood. Het luisterboek is sfeervol met de juiste spanning voorgelezen.

Abby zit een beetje in een sleur tijdens haar werk in Club Wave. Samen met Willow, Emil en Vera runt ze nog steeds de nachtclub. Ze besluit mee te doen aan Mix Masters, een populair tv-programma voor mixologen. Daar treft ze een oude vlam die jurylid is, maar haar vroeger een lelijke streek geleverd heeft. Op de achtergrond spelen er problemen met haar verslaafde broer Daan. De cocktails van Abby vallen erg in de smaak bij de jury. Een concurrent verpest haar succes. Abby wil de hoofdprijs winnen om broer Daan te redden. Wil Daan wel geholpen worden? Abby krijgt hulp uit onverwachte hoek. Ze leert wijze levenslessen.

Door wat luchtige humor in te brengen, is het verhaal nergens te zwaar. Abby en Daan maken een persoonlijke ontwikkeling door. Ik vond de plotwendingen verrassend. De verhaallijnen lopen lekker door, geen standaard feelgood. Chantal weet de serie aangenaam qua schrijfstijl en inhoudelijk boeiend te houden. Aanrader als van Nederlandse feelgood houdt! Benieuwd naar deel 3 #

Meer recensies van KarinsBoekenparadijs