Realistische feelgood met diepgang
Naast enkele series verblijdt Denise Meijer lezers soms ook met een stand alone. Sowieso vind ik de cover aantrekkelijk, maar inhoudelijk is dit zeker ook een goed verhaal. Duidelijke verhaallijnen en herkenbare personages, die net zo goed je eigen collega's kunnen zijn. Onderwerpen zoals familiebanden, vriendschappen, liefde, maar ook dementie en "me too"-situaties komen voorbij. De toon is waar nodig serieus, maar ook emotioneel of met humor. Gelaagd, realistisch, maar niet te zwaar. De verteller past qua timbre erg goed bij dit verhaal.
Nienke wordt aangenomen als redacteur bij haar favoriete vrouwenmagazine Zinnia. Tot haar verbazing is Maurits als 2e redacteur aangenomen. Nienke haalt zich vanalles in haar hoofd, maar ze vindt geen informatie over Maurits op internet. Maurits zèlf laat niks los. Ze draaien steeds om elkaar heen. Nienke vindt alleen wat info over Michelle. Welke rol speelt die vrouw in Maurits leven? Maurits kreeg privé veel te verstouwen. Iedere keer wordt een tipje van de sluier opgelicht, als ik een terugblik lees over zijn leven, voordat hij bij Zinnia kwam werken. Nienke en Maurits kunnen goed met elkaar samenwerken. Ondertussen heeft ze sjans met een andere man. Zit er relatiemateriaal tussen haar collega’s?
Het verhaal zit met onverwachte plottwists goed in elkaar. Zoals te verwachten bij een feelgood verhaal, loopt het goed af. Toch is de weg naar het "happy end" niet meteen voorspelbaar. Daardoor bleef ik lekker in de leesflow en wilde ik het boek niet wegleggen. Ik lees graag boeken van Denise Meijer. Met haar nieuwe boek wist ze me weer aangenaam te verrassen. Fijne leeservaring, dus van harte aanbevolen!