Eilandvibes op Texel

Lisa vertrekt naar Texel om een wandeltocht over het eiland te maken en om op adem te komen. Ze is nu twee jaar single na haar verbroken relatie met Jesse. Het wordt tijd dat ze haar toekomstplannen helder krijgt. Ook het voorstel van ex-vriend Jesse voor een fusie tussen hun dierenwinkels stemt Lisa tot nadenken. Is hij haar grote concurrent of zal een fusie hun winkels laten floreren?

Lisa besluit dat zij niet met de grote groep wandelaars wil meelopen, want ze komt voor haar rust. Onverwachts duikt Jesse op, met hetzelfde idee om te gaan wandelen. Eerst lopen ze alleen de wandeltocht, maar ook een stuk samen. Tijdens hun wandeltocht komen de gesprekken op gang. De mogelijkheid van een fusie vraagt om duidelijke afspraken. Daarbij ontdekken ze samen, of de liefde tussen hun echt voorbij is of dat ze deze nieuw leven willen inblazen.
Susan Muskee heeft een heerlijke, ontspannen feelgood-serie geschreven, die zich afspeelt op de Waddeneilanden. Ze heeft echte verhalen en fictie gemixt op een prettige manier. Ik vind het leuk dat ze ook de wetenswaardigheden van Texel beschrijft. Vriendschap, liefde, persoonlijke ontwikkeling en meer maken dit eerste deel een uitnodiging om door te lezen in deel 2. 3,5 sterren naar boven afgerond.

Meer recensies van KarinsBoekenparadijs