Advertentie
    Katy Hurkmans Hebban Recensent

Vanop een afgelegen wandelroute zien twee wandelaars een hut in vlammen opgaan. Binnen vindt de politie het vermoedelijke lichaam van Elaine Buxton. Het enige dat overblijft voor de identificatie zijn haar tanden en een reep van een kledingstuk. De moord wordt onderzocht door voormalig Interpolagent Luc Callanach. Terwijl de Frans-Schotse hoofdinspecteur probeert te wennen aan zijn nieuwe leven in Edinburgh, moet hij ook zijn team in het gareel zien te houden en wanneer er opnieuw een vrouw verdwijnt wordt het een race tegen de klok.

Dit boek toont van meet af aan wie de dader is en geeft de lezer op die manier een boeiend perspectief. Reginald King houdt er een bizar denkpatroon op na en ontvoert vrouwen waarvan hij denkt dat ze hem intellectueel zullen uitdagen. De geest van de dader wordt door middel van soms huiveringwekkende scènes blootgelegd. Helen Fields laat hem frequent aan het woord en openbaart zo de gedachtegang van haar dader en geeft een inkijkje in zijn motief. Daarnaast gebruikt de dader een reeks gruwelijke martelingen, waarbij vooral de doe-het-zelf-tandheelkunde blijft hangen. Deze aanpak zorgt ervoor dat de lezer van meer informatie op de hoogte is dan de rechercheurs.

Rechercheur Callanach heeft een interessant en verrassend verhaal, dat naar voren komt naarmate het verhaal zich ontwikkelt. Het verklaart waarom hij Frankrijk moest verlaten en een nieuwe carrière bij de politie van Edinburgh moest beginnen. Zijn collega Ava Turner is de eerste waarmee hij een band vormt. In de marge van zijn eigen onderzoek helpt hij haar een zaak met betrekking tot achtergelaten baby’s op te lossen en bekijken ze elkaars onderzoek vanuit een ander perspectief.

Globaal gezien heeft Helen Fields een thriller geschreven waarbij het tempo en de spanning behoorlijk goed zitten. De laatste paar hoofdstukken zijn waarin Callanach de moordenaar nadert doen er nog een schepje bovenop. Het oogt hierdoor wat chaotisch en enigszins over the top, maar omdat het verhaal goed werd opgebouwd is het niet moeilijk om er toch in mee te gaan. Bovendien zijn Edinburgh en omgeving een heerlijk decor. Het eerste boek rond Callanach heeft in ieder geval potentieel. Perfecte Resten is niet volmaakt, wel goed voor feilloos leesplezier.

Reacties op: Niet perfect, wel feilloos spannend

356
Perfecte resten - Helen Fields
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker