De waarheid is niet altijd fijn om te horen en mee te maken.

Toen ik op bookstagram zag dat Lotte Van Den Noort een boek over de Titanic ging maken, wist ik dat ik deze zeker moest hebben. Ik heb altijd al een interesse gehad in de Titanic, hoe erg de gebeurtenis ook is. Bij het boek had ik een uitnodiging om mee te mogen gaan aan boord met de Titanic van de White Star Line, dit maakt het allemaal echter en spannender. Voor het eerst ging ik de grootste complottheorie ontdekken. En wat een theorie is deze, wow! Ben er nog steeds niet goed van.

Ik vind de cover van Unsinkable zeer mooi. Het is voor mij één van de mooiste covers die ik gezien heb en in mijn bezit heb. Het is prachtig.

Unsinkable gaat over Katharina die niets liever wil dan naar Amerika gaan. Ze wil daar een toekomst opbouwen met haar verloofde. Wanneer ze kans kan maken om mee te gaan als kamermeisje op de Titanic, grijpt ze haar kans. Het is nu of nooit. Maar het lot van de Titanic gooit roet in het eten. De broer van Katharina, Colin wil niet hebben dat zijn zus meegaat op de boot. De Titanic is gedoemd om te zinken en daar is niet enkel een ijsberg de oorzaak van.

Ik zat vanaf bladzijde één gekluisterd aan het boek. Ik wilde steeds meer en meer lezen. Ik kon niet stoppen met lezen. Het verhaal is in één woord: wauw. Ik was verbaasd.

Het verhaal leest enorm vlot. Het is fijn geschreven en het is telkens vanuit het perspectief van Katherina. De schrijfstijl van Lotte Van Den Noort is puur, emotioneel en menselijk.

De personages in het verhaal zijn mooi uitgewerkt. In ieder boek zijn er toppers en mindere die je hebt tijdens je leeservaring, nu heb ik dit ook ervaren.

Katharina is het hoofdpersonage en ik moet eerlijk zijn dat ik haar niet graag had in het begin met haar negativiteit. Maar er komt een moment dat ze anders gaat doen en dat was fijn. Ze wordt sterk, moedig en vooral menslievender.

Ik ben dol op Molly en Maggie. Beide personages zijn zo lief. Ik vond hen mooi passen in het verhaal en het was ook fijn dat we meer achtergrondinformatie van hen te krijgen.

De broer van Katharina is ongelofelijk moedig. Ik heb respect voor hem! Hoe hij zijn zus wil beschermen en anderen is prachtig om te lezen. Een moedige jonge man.

Er zijn natuurlijk zoals eerder vermeld ook mindere personages zoals Victoria. Wat een pittige dame is zij wel niet. Ze is hard, truttig en veel meer maar haar groei in het boek is mooi. Ik heb respect voor haar gekregen.
Maar ik ben vooral boos op één bepaald personages, wie zal ik niet zeggen omdat ik niet wil spoilen maar iedere keer dat deze naar voren kwam werd ik kwaad.

Tijdens dit boek had ik een rollercoaster aan emoties. Ik maakte verdriet mee, blijheid, boosheid, verwarring en zoveel meer.

Ik ga veel zinnen/passages die in het verhaal voorkomen niet vergeten. En vooral deze niet: ‘ Mensen die vechten voor hun leven verliezen hun menselijkheid, doen er alles aan om zichzelf te redden, zelfs als ze daardoor anderen pijn moeten doen’.

Nu ik het boek gelezen heb, blijft de complottheorie bij mijn zinderen. Het blijft aan mij vasthangen, het heeft een grote indruk op me gemaakt. Je merkt dat Lotte Van Den Noort veel onderzoek uitgevoerd heeft en dat is ook voelbaar in het verhaal, dat maakt het af. Wat ik zo mooi vind, is dat er echte mensen uit het leven, personages zijn in het verhaal. Mooi dat je dit kan!

Ik heb heel veel respect voor Lotte Van Den Noort. Je moet het maar doen een verhaal schrijven over een gebeurtenis die al veel aandacht gehad heeft, chapeau! Je verdient dikke pluimen! Het verhaal bevat spanning, menselijkheid, emoties en veel meer. Zeker een aanrader om te lezen.

Meer recensies van Kayleighsbooksadventure