Data en gevoelens samen maken alles mogelijk.

Ik heb daarnet het boek van Helen Hoang, Zoen me tot ik zwicht uitgelezen en wat een boek was dat! Het is een topper en veel meer dan 5 sterren waard. Alles vormt 1 geheel en ik ben daar zo blij mee!

Het verhaal gaat over Stella, ze is een economitrist. Zeer goed in haar vak, maar kent niets van sociale vaardigheden, liefde, gevoelens en seks. De mannen die ze gehad heeft, waren niet oké. Ze wil leren, mede door het gezaag van haar moeder en gaat de praktijk verkennen door maar één ding te doen een escort in te huren. Naar research te doen komt ze Michael tegen. Hij is bereid om Stella de kneepjes van het vak te leren en staat haar bij zowel in vragen en daden. De grote vraag zal zijn: zullen gevoelens de beslissing maken of eerder data? Wat zal het worden? (lezen zou ik zeggen :-) )

Stella is niet een gewone vrouw, ze is een vrouw met een stoornis dat haar maakt tot wie ze is. Ze heeft Asperger. Stella heeft door dit te hebben moeite om sociale situaties in te schatten en mee om te gaan. Veranderingen, zijn moeilijk voor haar. In het verhaal komen we hier meer over te weten. Het is meer dan een gewone roman. Stella groeit op tot een vrouw die weet wat de stoornis inhoud en ze zal zichzelf de hele tijd blijven. Het omringen van de correcte personages zijn essentie voor haar maar eigenlijk voor: jij, ik en iedereen.

Michael is een escort die geld verdiend voor persoonlijke en familiale redenen. Hij wil daarnaast voor iedereen goed doen. Een dikke nek is hij zeker niet. Hij is sociaal, geliefd, en wil het juist doen voor iedereen. Maar zichzelf op de voorgrond zetten gebeurd niet genoeg.

Het verhaal bevat diepgang uit beide personages. Het is een mooi evenwicht dat Helen Hoang gemaakt heeft van zowel intieme gebeurtenissen als zware onderwerpen. Stella ondervind dat Michael anders is dan de voorgaande mannen en begint haar op haar gemak te voelen bij hem. Michael ondervind dat Stella een buitengewone jonge vrouw is die meer wil dan zijn 'daad'. Ze wil wie hij is, en dat vind hij ongewoon en lief. Maar ze is een cliënt van hem, er moet een afstand blijven. Maar zal dit lukken? En wil hij dat wel?

De lezer krijgt een kijk in beide personages. De hoofdstukken wissel zich af in het oogpunt van Michael en deze van Stella. We komen de worstelingen van beide te weten en merken ook dat beide weten wat ze willen maar er niet durven voor gaan. Er is een drempel die eerst overbrugt moet worden. Daarbij krijgen ze gelukkig hulp van hun omging en hun eigen ondervindingen.

De schrijfstijl van Helen Hoang is vlot, eenvoudig en emotioneel. Haar uitgewerkte personages zijn zeer uniek en authentiek en toch realistisch, een sterkte van de auteur. De auteur maakt ook een goede afwisseling tussen erotiek en het dagelijks leven. Daarnaast krijgt de lezer ook meer informatie mee over Asperger.

Kortom zoen me tot ik zwicht is een uniek verhaal met soms voorspelbaarheid maar een must read voor mensen die van romantiek, erotiek en diepgang houden. Een verhaal die next level is. Dus een echte aanrader om te lezen.

Meer recensies van Kayleighsbooksadventure