Neemt je mee naar de zwoele klanken van de Flamenco
Yonina Pullens is een echt taalwonder. Ze studeerde Romaanse Talen en Culturen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens haar studie had ze Spaans als hoofdtaal, zo is ook de liefde voor het land geboren.
Pullens heeft naast schrijven ook ervaring als redacteur, literair recensent, docent, uitgever en onderwijsadviseur. Yonina gelooft in ware liefde, dit komt dan ook terug in de verhalen die ze schrijft. Ze schreef eerder Spaans temperament (2023) en Villa van geluk (2024).
Een gebroken hart, het Nederlandse weer, haar kantoorbaan met weinig uitdaging en haar weinig succesvolle therapiesessies met haar therapeut zorgen ervoor dat Esther er helemaal klaar mee is. Ze besluit om haar lang gekoesterde droom nieuw leven in te blazen. Ze gaat op Flamencoles in het Spaanse Sevilla.
In Sevilla ontspant Esther volledig en dompelt ze zich onder in het dansen, het prachtige weer en het lekkere eten. Esther besluit dat er in haar leven voorlopig geen plek meer is voor een man, totdat ze de flamboyante flamenco-gitarist Ramón ontmoet…
De cover van Vurig ritme laat een typische Spaanse flamencodanseres zien met een mooie jurk en waaiertje in haar handen. Met daarnaast de kleuren rood en oranje word je gelijk meegenomen naar het land van de sangria en tapas.
Ik kan me geen betere plek bedenken om van een gebroken hart te helen dan in het zonnige Spanje. Wat dat betreft vind ik het plan van Esther een top idee!
De schrijfstijl van Yonina Pullens is beeldend en hierdoor lijkt het net alsof je zelf de castagnetten vasthoudt en geniet van de klanken van de Flamenco. Ik kon me in ieder geval enkele uurtjes onderdompelen in Spaanse sferen.
Het verhaal is niet lang, zo rond de 100 bladzijden. Perfect om je een middagje mee te vermaken.
Wat wil je nog meer? Een leuk hoofdpersonage, een knappe man, een mooie bestemming en een beetje humor en liefde! Dit alles zorgt ervoor dat de passie tussen de hoofdpersonen van de bladzijden af spat.
Vurig ritme is een heerlijk romantisch verhaal waarbij je er ook aan herinnerd wordt om jezelf eens uit je comfortzone te trekken en te doen wat je altijd al graag wilde doen!
Zet de sangria maar vast koud, koop voor jezelf wat heerlijke tapas en begin aan dit leuke boek. Vurig ritme krijgt van mij 4 sterren.