Een indrukwekkende, pakkende en erg scherpe pageturner

KimCoenen85 17 april 2025
Met het tweede deel, dat ook losstaand te lezen is, gaan we in dit deel met officier van justitie Rixt van Leeuwen terug naar Het Gooi. Zij en haar gezin krijgen een serieuze doodsbedreiging, waardoor hun gezin gedwongen wordt om onder te duiken. Terwijl ze leeft onder 24-uurs bewaking, wordt er een gruwelijke vondst op een groot landgoed gedaan. Maurice, de eigenaar van een landgoed, waaronder een schimmig casino gevestigd is, vecht met zijn eigen demonen en zit niet op een nieuw onderzoek te wachten. Zal het Rixt lukken om haar gezin te beschermen én dit steeds grotere en heftigere onderzoek vol geheimen, intriges en moord met succes af te ronden?

Mijn ervaring:
GEWELDIG, wat een onwijs scherp, meeslepend en pakkend tweede deel, dat ook weer zonder twijfel een echte pageturner is. Bregje Rebergen heeft een levendige, krachtige en vlotte schrijfstijl. Haar verhaal leest erg gemakkelijk, waardoor je echt op gaat in het verhaal. Het is opgebouwd met korte hoofdstukken, die ervoor zorgen dat ik niet kan stoppen met lezen. Ook het tempo is weer perfect getimed. Op de juiste momenten weet Bregje Rebergen de verhaallijn te versnellen, te vertragen of juist over sommige dingen in het ongewisse te blijven, wat de spanning mooi weet op te bouwen.

Het verhaal is geschreven vanuit meerdere perspectieven, waarbij het bekende hoofdpersonage officier van justitie Rixt weer terugkomt en op een nieuwe zaak gezet wordt. Het is een realistisch verhaal dat erg waarheidsgetrouw aanvoelt. De personages zijn natuurlijk, divers en met enige complexiteit uitgewerkt. Daarbij weet Bregje Rebergen het verhaal te verlevendigen met sterke en krachtige dialogen die het verhaal echt tot leven brengen.

Met een spannend proloog over Rixt en het gezin dat is ondergedoken weet Bregje Rebergen je direct mee dit nieuwe verhaal in te trekken. In het begin lijkt het verhaal te bestaan uit veel verschillende lijnen en personages waardoor er een brede verhaallijn wordt opgezet. Hierdoor bekijk je ook het verhaal vanuit verschillende kanten, wat de spanning maar ook je nieuwsgierigheid vergroot. Wat ik sterk vind, is dat Bregje Rebergen in dit deel ook weer inzoomt op Rixt en haar privéleven. Richting het plot weet Bregje Rebergen op intrigerende en ingenieuze wijze de verschillende verhaallijnen samen te laten komen. Er volgt een verrassende ontknoping en één die ik absoluut niet had verwacht.

De poppendokter is een indrukwekkende, pakkende en erg scherpe pageturner. Bregje Rebergen weet weer opnieuw een erg originele, indrukwekkende en realistische zaak uit te werken. De personages zijn complex en met finesse uitgewerkt. De verhaallijn wordt weer opgebouwd vanuit verschillende perspectieven en lijnen en voelt erg realistisch aan, er volgt een ingenieus en intrigerend plot. Echt een thriller die je moet gaan lezen.

Meer recensies van KimCoenen85