Een duister, intens vervolg vol magie, liefde en onmogelijke keuzes
Rune Winters is op de vlucht voor alles wat ze ooit vertrouwde: de Republiek die haar verried en Gideon Sharpe, de jongen die haar hart brak. Aan de overkant van de oceaan vindt ze onverwachte bescherming bij de gevallen heksenkoningin Cressida Roseblood, maar die veiligheid heeft een prijs.
Gideon daarentegen is vastbesloten zijn verleden voorgoed te begraven door elke heks uit te roeien die hij tegenkomt. Behalve één. Rune is niet alleen de sleutel tot Cressida’s macht, maar ook tot het enige wat hij nooit heeft kunnen loslaten: zijn hart. Om haar te stoppen is hij bereid alles te riskeren, zelfs zijn eigen leven.
Mijn ervaring:
Wat een vervolg... De rebelse heks wist me vanaf de eerste pagina weer volledig mee te slepen. Kristen Ciccarelli heeft zo’n fijne, levendige schrijfstijl dat je direct terug bent in het verhaal. Het boek pakt naadloos op waar De harteloze jager eindigde en ondanks dat het even geleden was dat ik deel één las, voelde alles meteen weer vertrouwd.
Ook in dit deel lezen we het verhaal vanuit het perspectief van zowel Rune als Gideon en juist dat maakt het zó sterk. Hun enemies-to-lovers-dynamiek zit vol spanning: ze verlangen naar elkaar, maar staan tegelijkertijd lijnrecht tegenover elkaar. Beiden worstelen met hun gevoelens, hun overtuigingen en de keuzes die ze moeten maken. Het zorgt voor een constant onderhuids spanningsveld dat je blijft voelen tijdens het lezen. Rune en Gideon waren al complexe personages, maar in dit deel groeien ze zichtbaar door alles wat ze meemaken. Dat maakt hun verhaal alleen maar intenser.
Het verhaal beantwoordt direct de cliffhanger uit het eerste deel, maar Kristen Ciccarelli kiest niet voor de makkelijke weg. Ze geeft het verhaal een nieuwe, krachtige richting die zowel verrassend als vertrouwd aanvoelt. Fantasy, actie, spanning en romantiek zijn mooi in balans, met genoeg emotionele diepgang om je echt te raken. De sfeer is mysterieus en intens, en de terugkeer van bekende personages uit deel één voelde als thuiskomen.
De rebelse heks is een verslavend goed en indrukwekkend tweede deel van de Crimson Moth-serie. Ik leefde volledig mee met Rune en Gideon, die alles op alles moeten zetten. Vechten voor hun hart en hun leven alles wat ze liefhebben. Een prachtig, spannend en emotioneel vervolg dat je niet loslaat.
Mijn ervaring: