Een indrukwekkend, actievol en verrassend vervolg in de serie

KimCoenen85 22 mei 2025
We gaan verder waar 'Kroon van gouden beenderen' eindigden. Casteel is zich zeer bewust van hoe sluw en slecht de Bloedkoningin is. Toch weten haar gruwelijke daden hem nog altijd te verbijsteren. Poppy is vastbesloten om Casteel te gaan bevrijden, maar heeft hierbij hulp nodig van de generaals van Atlantië. Beiden moeten alles op alles zetten om een einde te maken aan waar de Bloedkoningin aan begonnen is. Hierdoor moet Poppy in het reine komen met de profetie waar ze al zo lang voor vreest. De profetie die haar laat inzien wie ze werkelijk is.

Mijn ervaring:
Deel drie eindigde echt met een cliffhanger, die de hele verhaallijn compleet op zijn kop zette. Hierdoor ben ik dan ook erg blij dat ik tijd heb om snel door te pakken met dit deel. De manier waarop Jennifer L. Armentrout, de verhaallijn weet door te pakken, heeft ze ontzettend goed gedaan. Ook haar filmische, krachtige en vlotte schrijfstijl is weer direct in dit verhaal te herkennen.

In het derde deel staan vooral de angst, woede en verdriet van Poppy centraal en dat heeft Jennifer L. Armentrout erg goed weten uit te werken. Als lezer ervaar je haar emoties en hoop je dat ze hier sterker uit gaat komen. Het verhaal is wederom geschreven vanuit het dubbelperspectief van Poppy en Casteel. Aangezien de twee lange tijd van elkaar gescheiden zijn, weet Jennifer L. Armentrout om twee indrukwekkende, spannende en mooie verhaallijnen op te bouwen. Daarbij treedt in dit deel ook Kieran meer naar de voorgrond. Het personage gaat een belangrijkere rol spelen in het leven van Poppy en Casteel (ik ga geen spoilers weggeven).

Er volgt weer een onstuimige en indrukwekkende verhaallijn met mooie wendingen, gebeurtenissen, spanning, actie en verrassingen. Ondanks dat er tussendoor wat tragere stukjes in de verhaallijn zaten, kon ik het prachtige verhaal, dat naast de fantasy en spanning ook weer heerlijke spice en romantiek bevat, wederom niet los laten. Ik zat echt weer aan het boek gekluisterd. Pas tegen het einde weet het boek de titel waar te maken en komen we bij de oorlog van de twee koninginnen. Ook natuurlijk verloopt dit compleet anders dan dat je je voor mogelijk wist te houden en ook ditmaal sluit Jennifer L. Armentrout af met een grandioze cliffhanger.

De strijd van de twee koninginnen is een indrukwekkend, actievol en verrassend vervolg in de serie. De serie moet wel in volgorde gelezen worden en gaat direct verder waar deel drie eindigde. Het is heerlijk filmisch, vlot en krachtig geschreven en opnieuw duiken we in het verhaal van Poppy en Casteel, waarbij je al hun emoties, gevoelens en worstelingen als lezer tot je neemt. Het is een verrassend, pakkend en tof verhaal dat wederom afsluit met een cliffhanger.

Meer recensies van KimCoenen85