Een indrukwekkende, spannende en grandioze pageturner
In heel Italië staan de telefoons roodgloeiend. Binnen enkele minuten gaat een video met de titel: 'Jij bent de wet' viraal. In de video is een crimineel te zien die vastgebonden is. Er spreekt een gemaskerde man. Zijn doel: mensen online laten beslissen over het lot van zijn gevangene, die dankzij een corrupt rechtssysteem zijn straf is ontlopen. Mara Rais en Eva Croce, zijn twee tegenpolen. Ze leiden samen het onderzoek en worden bijgestaan door criminoloog Vito Strega. Samen nemen ze het op tegen een ongrijpbare vijand, die iedere minuut in populariteit stijgt.
Mijn ervaring:
Ongelofelijk, ik dacht dat Het eiland van de zielen als goed was, maar deze nieuwe thriller heeft het vorige boek overtroffen. Piergiorgio Pulixi weet opnieuw een pakkend, meeslepend en indrukwekkend verhaal neer te zetten dat erg realistisch en waarheidsgetrouw aanvoelt. Piergiorgio Pulixi heeft een beeldende, krachtige en sfeervolle schrijfstijl en zorgt ervoor dat als je aan deze thriller begint het boek niet los kan laten. Het verhaal bestaat uit korte hoofdstukken, een krachtige verhaallijn en vlotte wendingen.
We volgen opnieuw de rechercheurs Mara Rais en Eva Croce, die ditmaal bijgestaan worden door criminoloog Vito Strega. Beide vrouwen en enorm verschillende personages waren natuurlijk in het vorige deel al fantastisch, sterk en indrukwekkend uitgewerkt, maar ook zeker het nieuwe personage Vito Strego doet er niet aan onder. Piergiorgio Pulixi weet, naast dat de personages erg goed, natuurlijk en sterk zijn uitgewerkt, ook te zorgen voor een heerlijke dynamiek tussen de drie, waarbij de spanning op kan lopen. Dit geeft de verhaallijn, naast de zaak waaraan ze werken meer sfeer en gevoel. Ook de moordenaar is ontzettend tof, duister en mysterieus uitgewerkt. Deze geheimzinnigheid en de fragmenten hiervan verhogen zonder twijfel de spanning.
Het verhaal begint met een heftig, aangrijpend en redelijk luguber proloog, waarbij we een heftig verhaal lezen over een meisje dat sinds haar vierde meermaals door haar stiefvader is verkracht en misbruikt, ook het hoofdstuk hierop over de uitgetrokken tanden, maakt je zo nieuwsgierig dat je op het puntje van je stoel zit. De verhaallijn kent een fijne opbouw, waarbij Piergiorgio Pulixi verrassende twisten, wendingen en gebeurtenissen in de verhaallijn brengt en je als lezer steeds meer puzzelstukjes over de moordenaar krijgt. Ook de tijdsdruk die de rechercheurs ervaren als de moordenaar weer een nieuwe crimineel in handen krijgt is voelbaar. Het verhaal zit erg goed in elkaar en tot aan het plot wist Piergiorgio Pulixi me in spanning te houden naar de ontknoping. Doordat Piergiorgio Pulixi ook nog even aan het einde terugkomt op de verhaallijnen van de rechercheurs en criminoloog zelf, voor een einde waarop de puntjes op de i worden gezet. Als het aan mij ligt, mogen er nog veel meer boeken in deze serie gaan verschijnen.
Een steek door het hart is een indrukwekkende, spannende en grandioze pageturner. Met dit nieuwe boek heeft Piergiorgio Pulixi zich overtroffen. Ook in dit verhaal volgen we weer de rechercheurs Mara en Eva en vormt Strago een mooie toevoeging. Er volgt een pakkend, tijd tikkend en krachtig verhaal dat erg goed in elkaar zit, verrassende wendingen bevat en je tot het plot in spanning houdt naar de ontknoping van de moordenaar. Echt een literaire thriller die mijn hoge verwachtingen heeft overtroffen.
Mijn ervaring: