Een prachtig, aangrijpende maar ook hartverwarmende feelgood
Hanneke is een bijna vijftigjarig gelukkig getrouwde vrouw met een bijna volwassen zoon. Dan overlijdt haar man Chris plotsklaps en is het leven dat ze kende voorbij. In een opwelling koopt ze een campertje en besluit ze eropuit te trekken en de Europese kustlijn af te rijden. Haar route brengt haar bij de zussen Kokkie en Pien, die op het punt staan een Bretons hotel te heropenen. Kokkie droomt van tafels vol gasten die haar regionale keuken waarderen en Pien ziet het helemaal voor zich hoe ze haar kennis en ervaringen als bestsellerauteur deelt met een nieuwe generatie schrijvers. De drie vrouwen hebben al een leven achter zich, maar ontdekken dat het leven nog veel kansen en liefde te bieden heeft. Zolang je je er maar voor open stelt..
Mijn ervaring:
Een prachtige, aangrijpende en hartverwarmende feelgood. Marjolein Vrijenhoek heeft een op en top feelgood schrijfstijl, ze schrijft met sfeer, gevoel en lekker levendig en ondanks dat de hoofdpersonages worstelen met heftige gebeurtenissen in hun leven, komen de emoties en gevoelens goed bij de lezer binnen zonder dat het verhaal zwaar is en je compleet overspoelt.
Het verhaal is opgedeeld in verschillende delen, waarbij je wisselt van het perspectief van het personage. Als eerste lezen we het verhaal van Hanneke, deze bijna vijtigjarige vrouw is realistisch, natuurlijk en met finesse uitgewerkt en zeker door het begin waarop Hanneke net weduwe is geworden, sluit je Hanneke direct in je hart. Ook Pien en Kokke, die net een Bretons B&B beginnen, zijn krachtige, bewonderenswaardige en mooi uitgewerkte personages. Alle drie de vrouwen zijn op eigen wijze bezig met het maken van een nieuwe start in hun leven.
Het verhaal heeft een mooie opbouw en zeker doordat het boek wisselt van perspectief met delen krijgen de drie vrouwen echt diepgang en weet Marjolein Vrijenhoek ze ook gedurende het verhaal een prachtige groei en transformatie te laten maken. Het verhaal kent herkenbare en menselijke onderwerpen als verlies, rouw, liefde, het maken van een nieuwe doorstart en het opnieuw vinden van je geluk in het leven.
Doorstarters aan de Franse kust is een prachtig, aangrijpende maar ook hartverwarmende feelgood. Marjolein Vrijenhoek heeft een sfeervolle, levendige en vlotte schrijfstijl en je leeft echt mee met de realistische en natuurlijk uitgewerkte personages die gedurende dit pakkende, mooie maar ook heftige verhaal, ondanks hun verlies, rouw en tegenslagen in hun leven een mooie groei en transformatie doormaken. Echt een prachtige en erg mooie tweede feelgood van Marjolein Vrijenhoek.
Mijn ervaring: