Een ontzettend spannende, mooie en pakkende graphic novel

KimCoenen85 04 juni 2025
Carly Beth is het zat dat iedereen haar bang maakt en pest omdat ze altijd zo snel schrikt. Het is bijna Halloween en Carly besluit dat dit het moment is om de rollen eens om te draaien. Ze gaat op zoek naar het engste masker dat ze kan vinden om iedereen eens goed terug te pakken en de stuipen op het lijf te jagen. Maar dan krijgt ze het masker niet meer af... wat nu?

Mijn ervaring:
Wat een ontzettend spannende, mooie en pakkende graphic novel. Maddi Gonzalez heeft en vertaal op prachtige wijze weten te vertalen naar een graphic novel. Haar illustraties zijn krachtig, kleurrijk en bevatten voldoende sfeer en emotie om het verhaal pakkend te maken. De teksten en spreekballonnen in de graphic novel zijn vertaald door Chinouk Thijsen. Ze heeft dit goed gedaan. Het verhaal leest erg gemakkelijk en vlot waardoor je goed in het verhaal op kan gaan.

De personages zijn mooi en divers uitgewerkt en zeker het hoofdpersonage Carly is zo neergezet dat je haar al snel in je hart sluit. R.L. Stine heeft zich hierbij goed in de doelgroep verplaatst en even voel je je weer dat jonge meisje.

De verhaallijn heeft een fijne opbouw, waarbij de spanning op rustige wijze wordt opgebouwd. De fantasie / horror wordt er op fijne en natuurlijke wijze in verweven en geen moment twijfel je dan ook aan de gebeurtenissen en wendingen die het verhaal neemt. Dat het verhaal zoveel sfeer, gevoel en emotie kent, heeft R.L.Stine erg indrukwekkend en goed gedaan. Het verhaal wordt op een gegeven moment best eng en spannend, maar R.L. Stine weet dit op prachtige wijze op te vangen door de lezers een mooie boodschap bij te brengen. Hierdoor wordt dit spannende horrorverhaal met een mooie en heldere boodschap afgesloten.

Kippenvel - Het masker is de eerste graphic novel van de kippenvel serie. Het verhaal is op prachtige, krachtige en pakkende wijze in beeld gebracht met veel gevoel, sfeer en emotie. De spanning wordt mooi opgebouwd en de fantasie wordt er op natuurlijke en fijne wijze in verweven dat je er zonder moeite in mee gaat. Het is echt een eng en spannend verhaal dat wordt afgesloten met een mooie en fijne boodschap. Ik ben echt fan van de graphic novel en ik hoop dan ook dat er meer delen gaan verschijnen.

Meer recensies van KimCoenen85