Een betoverende pageturner vol magie, macht en menselijkheid
Superluxe limited edition van Adrian Stones weergaloze Magycker-tweeluik
Al eeuwenlang bezitten de Magyckers van het eiland Aimerey het alleenrecht op magie. Wie diep genoeg in de buidel tast, kan vrijwel elke denkbare spreuk laten uitvoeren. Maar magie heeft een prijs: spreuken werken slechts tijdelijk, en zodra een Magycker een spreuk heeft uitgesproken, verdwijnt die onherroepelijk uit zijn geheugen. Alleen de allerrijksten kunnen zich deze vluchtige wonderen veroorloven. Totdat Auric opstaat.
Auric is autistisch, wordt door zijn dorp onderschat, en beschikt over een gave die onmogelijk zou mogen bestaan: hij weet een eenvoudige spreuk te herhalen. Een spreuk die normaal gesproken na één keer voorgoed verloren is. Met één ogenschijnlijk onbeduidende daad, het verplaatsen van een rotsblok, zet hij de machtsverhoudingen in de Pelargo-archipel volledig op hun kop. Van dat moment af is Auric de meestgezochte persoon ter wereld. Magyckers, machthebbers en monsters jagen op hem. Maar Auric is niet van plan zich zomaar gewonnen te geven.
Deze exclusieve uitgave bevat beide delen van Adrian Stones geliefde Magycker-tweeluik: De Klauw en Drakenhart.
Mijn ervaring:
GRANDIOOS. Wat een betoverend, verslavend en indrukwekkend verhaal. Ondanks dat Magycker een flinke pil is, heb ik het boek in één dag verslonden. De schrijfstijl van Adrian Stone is zó meeslepend en beeldend dat wegleggen geen optie was: ik móést weten hoe dit avontuur zou aflopen.
Adrian Stone schrijft levendig en helder, waardoor de magische wereld van Pelargo moeiteloos voor je ogen tot leven komt. De personages voelen echt, dankzij sterke, natuurlijke dialogen en zorgvuldige karakterontwikkeling. Auric, samen met zijn huisdiertje Rolly, Marit en Eamon, staat centraal in een verhaal dat wordt verteld vanuit een alwetend perspectief. Dat perspectief volgt de personages zowel samen als afzonderlijk tijdens hun tocht en strijd, en werkt verrassend goed.
De personages en met name de hoofdpersonages zijn complex, realistisch en krachtig uitgewerkt. De keuze voor een autistische jongen als hoofdpersoon vond ik fantastisch. Auric is met zoveel nuance en respect geschreven dat ik me sterk met hem kon identificeren en hem vrijwel meteen in mijn hart sloot.
Het verhaal begint direct sterk, op het moment dat Auric iets doet wat onmogelijk zou moeten zijn. Van daaruit ontvouwt zich een spannend, gelaagd en meeslepend avontuur vol intriges, machtsspelletjes en complotten. De verhaallijn is duidelijk doordacht en weet continu te verrassen, met wendingen die ik niet zag aankomen en momenten waarop ik letterlijk op het puntje van mijn stoel zat.
Ondanks de vertelafstand wist het verhaal een enorme emotionele impact te maken. Thema’s als vrouwenmishandeling, dierenmishandeling, verkrachting en uitbuiting komen hard binnen en laten diepe indruk achter. Vooral de gebeurtenissen rondom Rolly raakten me enorm, hier hield ik het niet droog. Ook de manier waarop Aurics autisme op natuurlijke en realistische wijze in het verhaal is verweven, verdient lof. Daarnaast maken de verschillende vormen van liefde, moed, loyaliteit, kracht en doorzettingsvermogen het verhaal rijk en ontroerend.
Magycker is een verrassende, indrukwekkende en magische pageturner. Mijn verwachtingen waren hoog, maar zijn ruimschoots overtroffen. Adrian Stone heeft met Pelargo een levendige en overtuigende wereld neergezet, bevolkt door complexe, geloofwaardige personages. Dankzij de sterke opbouw, emotionele diepgang en onverwachte wendingen is dit een boek dat je simpelweg niet loslaat. Een MEGA dikke aanrader.
Mijn ervaring: