Een pakkende, originele en erg indrukwekkende pageturner
Ten heeft geen naam, hij is een nummer. En dat is heel gewoon in de wereld waarin hij opgroeit. Wanneer zijn ouders hier meer over vertellen, wordt hij naar de verboden plek achter de muur gestuurd. Campus 008. Op deze campus heersen meedogenloze leraren en zijn harde mentor Six leert Ten te doen inzien hoe het er in de wereld van Eindeloos echt aan toegaat. Namen, emoties en dromen zijn in deze wereld verboden. Ideeën en geheimen worden bestraft. En dat terwijl Ten de wereld wilde ontdekken. Moet hij zichzelf verliezen om te overleven? Slechts één persoon kwam ooit tegen dit systeem in opstand, zijn ook.
Mijn ervaring:
Wat een pakkend, origineel en meeslepend verhaal dat je van het begin tot het einde echt niet meer los laat. Wat een fascinerend, intrigerend en aangrijpend verhaal, maar ook een bijzonder en krachtig verhaal, waarin Ten tot het inzicht komt, dat hij wil zijn wie hij is. Wat er ook tegenover staat.
Lorena Veldhuijzen heeft een filmische en vlotte schrijfstijl, die erg gemakkelijk en vlot leest, daarbij kent het verhaal een heerlijk vlot tempo, waardoor de gebeurtenissen en wendingen zich in een vlot tempo volgen. Ondanks dat Lorena Veldhuijzen een dystopische en fictieve wereld schetst, weet ze dat op zo'n wijze te doen, dat je de wereld levendig voor ogen ziet. De realistische en krachtige dialogen, maken dit echt tot een pageturner die je niet kan wegleggen.
De personages in het boek zijn erg indrukwekkend, divers en realistisch uitgewerkt. Zeker het hoofdpersonage Ten, waarbij Lorena Veldhuijzen ook echt zijn worstelingen, onmacht en verzet tegen het systeem waarin hij gedwongen wordt te leven enorm sterk en pakkend heeft weten te verwoorden. Hierdoor leef je echt mee met Ten en ervaar je zijn worstelingen en zijn ongemak. Ook zijn kracht, doorzettingsvermogen en moed zijn bewonderingswaardig.
De verhaallijn wordt mooi opgebouwd, waarbij Lorena Veldhuijzen een mooie situatie schetst van het leven van Ten, de leefomstandigheden en zijn gezin, voordat hij naar de Campus moet. Er volgt een pakkend, origineel en bij tijden schokkend en intrigerend verhaal. Het is een verhaal dat je echt aan het denken zet, maar ook waarbij je niets liever hoopt dat Ten kiest voor zichzelf. Er volgen pakkende wendingen en gebeurtenissen, waarvan een aantal je echt weet te verbazen. Zeker de cliffhanger aan het einde, zorgt ervoor dat ik niet kan wachten op deel twee.
Ten is een pakkende, originele en erg indrukwekkende pageturner. Lorena Veldhuijzen heeft een filmische en vlotte schrijfstijl en weet een bijzonder, realistisch en intrigerend dystopische verhaallijn uit te werken, die echt indruk maakt. Het verhaal kent een heerlijk vlot tempo en zorgt er echt voor dat je het boek niet los kan laten. Wel eindigt het deel met een cliffhanger. Nu maar hopen dat Lorena Veldhuijzen snel met deel twee komt!
Mijn ervaring: