Romantiek en realiteit in perfecte balans

KimCoenen85 KimCoenen85
31 mrt 2026

Anouk romantiseert haar leven tot in de kleinste details. Verse bloemen op tafel, kaarslicht tijdens het eten en een dagboek waarin ze haar gedachten toevertrouwt, voor haar zit geluk in de kleine momenten. Wanneer ze op een dag bij haar vaste bankje in het park aankomt en daar een onbekende man aantreft, voelt ze geen irritatie, maar nieuwsgierigheid. Wie is hij, en waarom raakt hij haar meteen?
Daan heeft zijn leven allesbehalve op orde. Na het faillissement van zijn bedrijf woont hij weer bij zijn moeder en werkt hij hard om zijn torenhoge schulden af te lossen. Liefde? Daar heeft hij geen ruimte voor, denkt hij. Totdat Anouk hem aanspreekt. Haar warmte en spontaniteit zetten zijn wereld langzaam op z’n kop. Wat begint als een onverwachte ontmoeting groeit uit tot iets wat ze geen van beiden hadden voorzien. Maar kan er ruimte zijn voor liefde als de werkelijkheid zo zwaar weegt? Of is dit precies wat ze allebei nodig hebben om opnieuw te durven dromen?

Mijn ervaring:
Geweldig, pakkend, meeslepend en een ware rollercoaster van emotie en gevoel. Ryanne Veldkamp weet ook in deze nieuwe romance op prachtige wijze romantiek en realiteit met elkaar te verweven. Haar schrijfstijl is vlot, warm en beeldend, waardoor je moeiteloos in het verhaal wordt gezogen. Ze schrijft toegankelijk, maar weet tegelijkertijd een mooie emotionele diepgang aan te brengen zonder dat het overweldigend wordt. Dit is niet alleen een boek dat je leest, maar vooral een verhaal dat je voelt.

Ditmaal staan Anouk en Daan centraal. Anouk is prachtig uitgewerkt: iemand die het leven omarmt, het bewust romantiseert, optimistisch is en houvast vindt in de kleine rituelen. Daan vormt een intrigerende tegenhanger. Hij worstelt met de harde realiteit van schulden, verantwoordelijkheden en gebeurtenissen uit het verleden. Zijn terughoudendheid in de liefde komt niet voort uit onwil, maar uit schaamte en angst. Juist deze tegenstelling zorgt niet alleen voor sterke chemie, maar ook voor een mooie psychologische gelaagdheid. Beide personages voelen geloofwaardig en menselijk.

Het verhaal heeft een fijne opbouw. Ryanne Veldkamp neemt de tijd om haar personages neer te zetten, waardoor je als lezer moeiteloos met hen meeleeft. Het tempo is prettig en het verhaal blijft je continu vasthouden: stoppen met lezen is haast onmogelijk. Ook in deze romance weet Ryanne Veldkamp taboes en krachtige thema’s te verwerken. Het is niet enkel een liefdesverhaal, maar raakt ook onderwerpen als financiële stress, zelfbeeld en de vraag of je jezelf geluk gunt. Ik leefde intens mee met Anouk en Daan, en de gebeurtenissen en wendingen namen me als een emotionele rollercoaster volledig mee. Met een prachtig, hartverwarmend en intens einde weet Ryanne Veldkamp deze romance op mooie wijze af te ronden.

Van nul naar honderd is het vijfde deel van een warme, meeslepende en hartverwarmende romance-serie, die overigens ook prima losstaand te lezen is. Het is een serie waarin alles klopt: de schrijfstijl, de personages, de emotionele impact en de herkenbare, menselijke thema’s. Ook dit deel is wat mij betreft een absolute must-read voor iedere feelgood- en romanceliefhebber.

Meer recensies van KimCoenen85