Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een ontzettend leuk, mooi en goed debuut

KimCoenen85 23 mei 2024
Direct bij aankondiging van dit boek in de brochure, was ik overtuigd dat ik dit boek wilde lezen. Helaas kwam ik er door de hoeveelheid aan mooie boeken niet direct aan toe om aan het boek te beginnen. Gelukkig is het nu eindelijk zo ver en ga ik wegdromen van het debuut van Anina Nouschka


Kiki is beginnend leerkracht en is vastbesloten om naar haar eigen slechte ervaringen de kinderen het beste te geven. Ze werkt op een basisschool, heeft een fijne klas en collega's, waaronder haar beste vriendin. Tim is afgestudeerd als gymdocent en weet nog niet precies wat hij wil met zijn leven. Zijn droom is nog altijd om muzikant te worden, maar dit ziet hij als een onhaalbare droom. Noodgedwongen moeten Kiki en Tim samenwerken om de organisatie voor het zomerfeest te regelen. De aantrekkingskracht tussen de twee is onvermijdelijk, maar de samenwerking verloopt hierdoor verre van soepel. Kiki worstelt met demonen uit haar verleden en Tim raakt gefrustreerd van zijn onvermogen als docent. Daarbij is het ook nog eens verboden om een relatie op de werkvloer te beginnen. Ze kunnen zich maar beiden beter richten op hun eigen toekomst, los van elkaar...


Wat een ongelofelijk leuk, heerlijk en mooi liefdesverhaal en een prachtig debuut van Anina Nouschka. Anina Nouschka heeft een heerlijke vlotte, levendige en krachtige schrijfstijl. Hierdoor leest het verhaal gemakkelijk en vlot weg, waardoor je helemaal op kan gaan in de verhaallijn en de personages Kiki en Tim.

Anina Nouschka weet zowel Kiki als Tim op hele natuurlijke, realistische en goede wijze neer te zetten. Als lezer kan je helemaal mee gaan in hun gevoelens, gedachten en emoties. Daarbij weet Anina Nouschka beide personages diepgang te geven, waardoor er dingen uit hun verleden spelen waar ze nog altijd mee worstelen. Beide personages zaten zonder moeite dan ook snel in mijn hart en wisten me met hun worstelingen echt te raken. Omdat we het verhaal lezen vanuit beide personages weet Anina Nouschka ook erg goed een spanningsveld tussen de twee neer te zetten.

Het verhaal is echt een feelgood verhaal. Het verhaal heeft een mooie en goede opbouw en kent heerlijke ups en downs, drama, hilariteit en een hoop liefde. We volgen het verhaal en de gebeurtenissen tijdens een schooljaar tussen Kiki en Tim, waarbij we tussendoor terug switchen naar het verleden van beide personages. Hierdoor krijgen beide steeds meer diepgang en inhoud en begrijp je waardoor bepaalde dingen nu spelen, daarnaast weet Anina Nouschka de verhaallijn aan te vullen met een mooie opbloeiende liefde en een hectisch schooljaar dat veel wendingen en gebeurtenissen kent. Ofwel het is echt een ontzettend mooi en leuk verhaal geworden. Met een mooi en goed epiloog weet Anina Nouschka het verhaal helemaal af te ronden.

Voor jou wil ik gaan is een ontzettend leuk, mooi en goed debuut van Anina Nouschka. Ze heeft een hele levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl, waardoor je compleet in het verhaal opgaat. De twee hoofdpersonages zijn realistisch en goed uitgewerkt waardoor ze beiden in je hart sluit. Het is een hectisch schooljaar met veel wendingen, gebeurtenissen, een opbloeiende liefde, maar ook een verhaal dat een prachtige diepgang kent. Ik heb genot

Reageer op deze recensie

Meer recensies van KimCoenen85

Gesponsord

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Dumouin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.