Een warme, winterse feelgood die je hart verovert
De familie De Koning vierde altijd kerst samen, totdat moeder drie jaar geleden overleed. Sindsdien is ieder zijn eigen weg gegaan, en voelt kerst meer als een verplichting dan als een feest. Dit jaar wil vader het anders doen. Geen traditioneel kerstdiner thuis, maar een knusse cottage in een idyllisch Engels dorpje, voor een echte kerstvakantie.
Het plan? Een warme, nostalgische familiebijeenkomst, precies zoals in een kerstfilm. De werkelijkheid? Iedereen heeft er helemaal geen zin in. Maar wanneer vader aankondigt dat hij iets belangrijks te vertellen heeft, is er geen ontkomen aan.
Mijn ervaring:
Wat een heerlijk, hartverwarmend en gezellig verhaal dat je meteen in de kerststemming brengt! Vannessa Thuyns schrijft op een levendige en vlotte manier, met veel sfeer, emotie en een flinke dosis humor. Daardoor leest het boek heerlijk weg en blijft het luchtig, ook wanneer de emoties hoog oplopen.
Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven van de familie De Koning: de zussen Elena en Anouk, broer Daan en zijn ex-vriendin Livia. De personages zijn realistisch en heel verschillend, elk met hun eigen zorgen en dromen. Juist dat maakt het gezin zo herkenbaar en bijzonder. Sinds het overlijden van hun moeder is kerst nooit meer hetzelfde geweest, maar hun vader is vastbesloten de traditie in ere te houden. Dit jaar nodigt hij iedereen uit in een knusse Engelse cottage en hij heeft iets belangrijks te vertellen…
Vannessa Thuyns neemt de tijd om elk gezinslid neer te zetten voordat ze allemaal samenkomen. Zo leer je ze goed kennen, en vooral Elena, met haar koffieshop en de charmante Daan met zijn ex Livia springen er echt uit. Vooral Elena en Livia sloten direct een plekje in mijn hart.
De manier waarop Thuyns de verschillende levens en karakters samenbrengt tijdens de kerstdagen is geweldig gedaan. Natuurlijk zorgt dat voor de nodige chaos, botsingen en hilarische momenten, maar ook voor warmte en ontroering. De emoties spatten van de pagina’s, en als lezer wil je blijven weten hoe het afloopt. Wat wil vader precies vertellen? Hoe zit het met Elena en Morris? En hoe lopen Daan en Livia af? Gelukkig zorgt oma met haar scherpe opmerkingen en acties voor luchtige, grappige momenten die het verhaal extra kleur geven.
Het boek zit vol met verhaallijnen die mooi in elkaar overlopen, en dat maakt het levendig en verrassend tot de laatste pagina. De epiloog die zich driekwart jaar later afspeelt via WhatsApp – is een originele en grappige afsluiting die het verhaal helemaal rond maakt.
Zoals kerst bedoeld is is een heerlijke feelgood vol warmte, humor en emotie. Vannessa Thuyns weet precies de juiste balans te vinden tussen ontroering en gezelligheid. Een verhaal vol herkenbare familieperikelen, winterse sferen en liefde in alle vormen; precies zoals kerst bedoeld is.
Mijn ervaring: