Advertentie

Pjotr Tsjaikovski was een Russische componist, die beroemd is geworden vanwege zijn romantische, klassieke muziek. Hij schreef drie balletten: De Notenkraker, Doornroosje én... Het Zwanenmeer.
En over het laatste ballet gaat dit prachtige prentenboek, waarvan de toch al mooie cover geen recht doet aan al de pracht die je in het boek zult ontdekken. Aarzel niet en duik nú in de wereld van Tsjaikovski en laat de kracht van het sprookje je verwonderen.

Prins Siegfried viert zijn 21e verjaardag met vrienden. Als zijn moeder, de koningin, ten tonele verschijnt vertelt zij hem dat het tijd is om een vrouw te zoeken en het koninkrijk te dienen. Siegfried schrikt van de boodschap en slaat op de vlucht. Aan de oever van het Zwanenmeer ontmoet hij een oogverblindende vrouw. Het is prinses Odette. Ze is betoverd door een boosaardige tovenaar en alleen de belofte van liefde kan de vloek verbreken. Een verhaal van goed en kwaad ontvouwt zich in het maanlicht. En als de verlossende liefde bijna tastbaar is, bedenkt de tovenaar toch nog een list om de vloek veilig te stellen. Siegfried loopt in de val. Odette's hart is gebroken. Maar mét de hulp van de zwanen uit het Zwanenmeer gloort er toch een sprankje hoop aan de horizon.

Elke bladzijde in dit prentenboek is een sprookje op zichzelf, waar je lang naar kunt kijken en uitgebreid over kunt praten. De wonderschone illustraties van Jessica Courtney-Tickle komen daarnaast ook nog eens tot leven als je op de aanwezige noot drukt en het bijbehorende muziekstuk uit het ballet hoort. Superlatieven schieten tekort! Hierdoor vergeet je zelfs dat de volumeknop van het boek iets te hoog staat afgesteld.
De laatste bladzijde van het prentenboek geeft nóg een waardevolle verdieping aan het verhaal. Het verdient 't om hier samen stil te staan, te lezen over - en te luisteren naar - de achtergrond van het ballet. Hierdoor kun je het hele verhaal opnieuw voor je geestesoog laten passeren. Een aanrader!

5 ***** voor het sprookje van Pjotr Tsjaikovski!

Reacties op: De verwondering van een sprookje

3
Het zwanenmeer - Jessica Courtney-Tickle
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker