Het toetje

Krista Feije 23 juni 2025
In de driedelige serie ‘Geheimen van de Chef’ zijn we nu toegekomen aan het luxe dessert, ‘Lust’.
Eva Roberts houdt de lezer met de laatste novelle van de reeks nog even aan de voet van de Kebnekaise, de hoogste berg van Zweden, gelegen op 200 km ten noorden van de poolcirkel.

Haar vriendin en voormalige zakenpartner Iris noemt het bindingsangst. Chef-kok Bregje de Koning weet dat die diagnose hoogstwaarschijnlijk klopt. Maar hoe het ook zij, Bregje valt nu eenmaal op no-go-area mannen, zoals de niet-beschikbare Zweedse adonis Ärne Håkansson. Maar het kan niet zo zijn dat Bregje toegeeft aan haar verlangen. Dat kan ze zijn lieve echtgenoot Brittmarie niet aandoen.
Maar als de stoppen van haar idyllische huisje letterlijk doorslaan en het aardedonker wordt, treft Bregje een gretige man met lustige lippen in haar bed. Eenmaal in de armen van haar droomman, fluistert ze: ‘We kunnen dit niet maken!’ Deze woorden vallen echter in dovemansoren.

Een toetje van een laatste deel!
De schrijfstijl van auteur Eva Roberts blijft prettig om te lezen. De vlotte wendingen in het derde verhaal zijn goed bij te houden en geven de novelle van 62 bladzijden meer diepgang. In het winterparadijs op aarde staan alle zintuigen op scherp. En na de epiloog is de lezer klaar met het diner.
Om met een echt voldaan gevoel het Hoge Noorden te verlaten, heeft deze lezer nog één advies:
Deze serie telt 173 bladzijden. Als de drie delen zouden samensmelten tot één boek en er een aantal smaakvolle en verdiepende hoofdstukken bij zouden komen, is het liefdesverhaal van Bregje en Ärne helemáál té verrukkelijk om te laten staan. Dan eten wij lezers braaf én met plezier ons bordje keurig leeg!

‘Lust’ is vanaf augustus 2025 verkrijgbaar bij @loftpublishing
Bedankt voor het recensie-exemplaar, Loft Books!

Meer recensies van Krista Feije