Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een huisje om verliefd op te worden

Krista Feije 28 november 2023
Een grote wens van tekstschrijver, vormgever en auteur Annemieke Heller is in vervulling gegaan. Kerst in Copperhill deel 2 is op tijd afgerond. Eind november gaf de schrijfster ‘Een huis voor kerst’, in eigen beheer, uit. De illustratie op de kaft is gemaakt door Julia Badeeva. Net als bij deel 1 zien we sfeervolle en kneuterige blokhutjes in een besneeuwd dennenbos om van te dromen in de donkere dagen rond kerst.

Het eerste hoofdstuk belooft een novelle met diepgang, liefdevolle familiebanden en de mogelijkheid tot rouwverwerking. Weduwe Sophie krijgt van haar schoonouders een huisje voor de kerst en wil het inrichten voor de verhuur om zo een extra centje bij te verdienen. Eenmaal aangekomen in het idyllische Copperhill bieden familie en nieuwe vrienden hulp aan bij het realiseren van het droomhuis voor Sophie en Else, haar dochter van vier. Ook bareigenaar Oliver draagt graag zijn steentje bij en blijkt over meer kwaliteiten te beschikken dan op het eerste gezicht lijkt. Maar durft Sophie zijn aanbod eigenlijk wel aan te nemen?

Annemieke Heller schrijft de lezer soepel het korte verhaal in. De zinnen hebben een ontspannen vibe en voelen vertrouwd aan. In de 24 hoofdstukken met in totaal 116 bladzijden ontvouwt zich een traagzaam rouwproces vol mijmeringen en herhaling. Wat uiteindelijk resulteert in voorzichtige stappen naar een nieuw leven zonder de, drie jaar geleden overleden, echtgenoot van Sophie. Het dorpje Copperhill en haar inwoners komen regelrecht uit een sprookje gelopen. Maar juist ook in sprookjes zit spanning. En dit element ontbreekt helaas in deze novelle.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Krista Feije