Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Moreel kompas

Krista Feije 24 februari 2024
Met Schaduwkant zet Sophie Wester, pseudoniem voor schrijversduo Sophie Fraza en Ester Ankoné, een derde thriller van haar hand in onze (virtuele) boekenkast. De spannende roman telt 69 compacte hoofdstukken verdeeld over 284 bladzijden en is uitgegeven door de Crime Compagnie. 

Docent en middelbare-schoolcounselor Ellen voedt puberzoon Mick, na de dood van haar partner Dave, alleen op. De twee hebben een moeizame relatie. Het helpt deze relatie allerminst als Ellen zich op het laatste moment gedwongen voelt om mee te gaan op Micks examentrip naar Texel. Integendeel. 
Als er dan een leerling dood wordt aangetroffen op één van de slaapkamers van de groepsaccommodatie en Mick blijkt spoorloos verdwenen, start een beklemmende zoektocht naar de waarheid.

De personages in Schaduwkant zijn herkenbaar en goed uitgewerkt. Het 'pubergedrag' is tenenkrommend en het gevolg van ‘peer pressure' is heftig. Het boek heeft een personaal perspectief met twee verhaallijnen. We volgen Ellen en Wout, een vriend van Mick, zonder zelf actief deel te nemen aan het verhaal. Dit creëert wat afstand tot de lezer. De vlotte schrijfstijl is geloofwaardig en de opbouw van het verhaal zorgt voor een goede balans tussen prettige spanning, psychologisch spel en catastrofe. 

Zal het Ellen lukken om het morele kompas binnen de vriendengroep van Mick te vinden? En hoe zit het eigenlijk met haar eigen niet verlichte zijde?
Vanaf begin maart lees je er alles over in Schaduwkant.

Tof dat ik mee mocht doen aan deze blogtour.
Bedankt voor het digitale recensie-exemplaar, Crime Compagnie.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Krista Feije

Gesponsord

Onder leiding van miljonair Anne helpt Jessie in 1918 bij de Franse wederopbouw door kinderbibliotheken op te zetten in omgebouwde ambulances. Totdat ze op een dag spoorloos verdwijnt.

'Uniek aan Wondermond is de keuze van Goemans om een verwende, kortzichtige, mannelijke tiener als hoofdpersonage te nemen in een verhaal dat zo duidelijk stoelt op vrouwenstemmen en verborgen vrouwenleed.'

Een roman over de urgentie die twee twintigers voelen om de wereld te verbeteren, en alle idealisme, ambitie en frustratie die ze ervaren in hun zoektocht

'Vanhauwaert weet een unieke literaire ervaring te creëren. De inhoud en vorm zijn zo met elkaar versmeed dat ze niet los van elkaar gezien kunnen worden,' zegt de vakjury over het debuut.