Lezersrecensie
Smaakt naar meer!
Deze maand verscheen het heerlijke, eerste deel van de driedelige novelle-serie ‘Geheimen van de Chef’ van auteur Eva Roberts. Eva Roberts is 32 jaar. Ze is geboren in Amerika en woont sinds 2015 in Nederland. Haar passie voor boeiende mensen en avonturen, brengt de lezer van de novelle 'Smaak' naar het noorden van Zweden, het domein van de Sami.
Chefkok Bregje de Koning is succesvol in de Nagtegael, het restaurant van haar beste vriendin en zakenpartner Iris. Bregje heeft er zelfs, samen met haar team, voor gezorgd dat zij de prestigieuze onderscheiding ‘Bib Gourmand' hebben ontvangen van de beroemde Michelin gids.
Er dient zich echter een droomkans voor haar aan: zes maanden stage lopen bij hotel-restaurant Eldsnö in Zweden, het beste restaurant ter wereld onder de bezielende leiding van de kundige Ärne Håkansson en zijn partner Brittmarie.
Bregje neemt ontslag bij de Nagtegael en pakt haar spullen.
Óp naar het Noorderlicht en de Zweedse balletjes!
De eerste ervaringen met haar nieuwe baas zijn echter niet om over naar huis te schrijven. Håkansson is dan wel woest aantrekkelijk maar hij gedraagt zich als een tiran, die orders blaft en ‘Brek’ geen blik waardig gunt.
Hoe kan ze deze zes maanden volhouden zo?
Kan ze al naar huis?
Eva Roberts heeft een fijne schrijfstijl met een variatie in de dialogen en de lengte van de zinnen. Handelingen worden met aandacht en SMAAK beschreven en de hoofdstukken hebben een prettige duur. Het vertelperspectief is in de derde persoon, maar door de personele verteller leest het haast als een eerste-persoon perspectief. Hierdoor zit de lezer direct in het verhaal. De uitstekende opbouw van spanning maakt dat het verhaal zich vlot aan de lezer openbaart en deze eigenlijk alleen maar door wil lezen. Veel te snel is het eerste deel, bestaande uit 60 bladzijden, dan ook uit. ‘Smaak’ smaakt absoluut naar meer. Gelukkig is het tweede deel van de serie 'Proef' ook al verkrijgbaar bij Loft Books.
Loft Books is een uitgeverij van feelgood, thrillers, historische romans en meeslepende fictie. De romans en series verschijnen overwegend als e-books en audioboeken.
Bedankt voor het recensie-exemplaar, Loft Books! Ik begin gelijk in deel twee.
Chefkok Bregje de Koning is succesvol in de Nagtegael, het restaurant van haar beste vriendin en zakenpartner Iris. Bregje heeft er zelfs, samen met haar team, voor gezorgd dat zij de prestigieuze onderscheiding ‘Bib Gourmand' hebben ontvangen van de beroemde Michelin gids.
Er dient zich echter een droomkans voor haar aan: zes maanden stage lopen bij hotel-restaurant Eldsnö in Zweden, het beste restaurant ter wereld onder de bezielende leiding van de kundige Ärne Håkansson en zijn partner Brittmarie.
Bregje neemt ontslag bij de Nagtegael en pakt haar spullen.
Óp naar het Noorderlicht en de Zweedse balletjes!
De eerste ervaringen met haar nieuwe baas zijn echter niet om over naar huis te schrijven. Håkansson is dan wel woest aantrekkelijk maar hij gedraagt zich als een tiran, die orders blaft en ‘Brek’ geen blik waardig gunt.
Hoe kan ze deze zes maanden volhouden zo?
Kan ze al naar huis?
Eva Roberts heeft een fijne schrijfstijl met een variatie in de dialogen en de lengte van de zinnen. Handelingen worden met aandacht en SMAAK beschreven en de hoofdstukken hebben een prettige duur. Het vertelperspectief is in de derde persoon, maar door de personele verteller leest het haast als een eerste-persoon perspectief. Hierdoor zit de lezer direct in het verhaal. De uitstekende opbouw van spanning maakt dat het verhaal zich vlot aan de lezer openbaart en deze eigenlijk alleen maar door wil lezen. Veel te snel is het eerste deel, bestaande uit 60 bladzijden, dan ook uit. ‘Smaak’ smaakt absoluut naar meer. Gelukkig is het tweede deel van de serie 'Proef' ook al verkrijgbaar bij Loft Books.
Loft Books is een uitgeverij van feelgood, thrillers, historische romans en meeslepende fictie. De romans en series verschijnen overwegend als e-books en audioboeken.
Bedankt voor het recensie-exemplaar, Loft Books! Ik begin gelijk in deel twee.
1
Reageer op deze recensie