Vlot debuut, jammer van de anachromismes

leenb 13 april 2021
Eerlijk is eerlijk: enkel door de waarschuwing en heisa op het Hebban-profiel kwam dit boek onder mijn aandacht en zette ik het op mijn shortlist. Kwestie van zelf na te gaan of het de vele 5 sterren waard is. Om maar te zeggen dat die 'waarschuwing' ook wel positieve kanten kent :-)

Leest dit verhaal effectief als een trein: ja
Een pageturner die je niet aan de kant kan leggen: zeker
Als Belgische lezer leuk om een verhaal uit West-Vlaanderen te lezen: volmondig ja.
Maar af en toe wat snel afgehaspeld en een tikje ongeloofwaardig: ook
Een foutje af en toe: helaas ook. Soms zijn er wat anachromismes aangezien het verhaal zich in 2007/2008 afspeelt. Nummerplaten startten toen nog niet met een 1 in Belgiƫ, smartwatches waren nog niet voor de gemiddelde loper (bestonden ze al...?) Op blz 284-285 verspringt de datum plots van 2007 naar 2008 terwijl het verhaal zich op dezelfde dag verder afspeelt. Toch wel jammer, dit moest eruit gefilterd zijn.
Was ik de auteur geweest, ik had de tijdslijn behouden maar het verhaal 12 jaar later laten afspelen.

Maar als we de anachromismen weglaten, een zeer geslaagd debuut, ik kijk alvast uit naar de opvolger! Ik wil gerust proeflezer zijn om eventuele fouten te elimineren :-)

Meer recensies van leenb