Goede insteek maar jammer van de foutjes

leenb 13 april 2022
Winterchalet is best wel een "ontspannend spannend" boek, het leest zeer vlot en de insteek van de plot is wel goed gezocht. Drie vriendinnen zijn op skireis in Oostenrijk en als de vierde vriendin aankomt, vindt ze het lijk van een van de andere drie. De auteur doet een verdienstelijke poging om je - zoals het een goede whodunit betaamt - op het verkeerde spoor te zetten, maar naar mijn inziens zit er iets verkeerds aan de plot.
Zonder al te veel spoilers te geven: het zit hem in die prepaid telefoonkaart. Dat moet een rechercheur toch meteen duidelijk worden, dat dit geen vast contact kan zijn van een echtgenoot? Vanaf daar begon het verhaal toch wel een beetje te rammelen. Ook de interne verzuchtingen van de vriendinnen over de motieven, de gebeurtenissen en hun gedachten waren bij momenten wat langdradig omdat er verder in het boek geen actie meer gebeurde.
Hiervoor zou ik 2.5 sterren geven, maar omdat dit niet kan, dus 3 sterren.

Meer recensies van leenb