Een ontzettend leuk sprookje! Deel 2 graag :)
Ik las ‘Er was eens een gebroken hart’, een fantasy romance van Stephanie Garber.
Als Luc, de ware liefde van Evangeline Fox besluit te trouwen met haar stiefzus, richt ze zich in haar wanhoop tot Jacks, de Hartenprins, een ‘onsterfelijke Fata’. Ze sluit een deal met hem zodat de bruiloft wordt tegengehouden en haar gebroken hart weer heel zal zijn. Maar ze komt er al snel achter dat een deal sluiten met een Fata toch geen goed idee is. Jacks wil veel meer van haar dan ze had beloofd.
Ik heb thuis enkele delen van de Caraval-reeks staan die ik eigenlijk nog niet gelezen heb (wat ook helemaal niet nodig was om dit deel te kunnen volgen). Het speelt zich in dezelfde wereld af, al bevinden we ons nu vooral in ‘het luisterrijke noorden’, het land van verhalen.
Wat een goed boek! Ik zat helemaal in de sprookjeswereld die door Stephanie Garber gecreëerd werd. Het Noorden is een land vol magische plekken die zo goed omschreven waren dat het wel een film zou kunnen zijn.
Wat ik een leuke toevoeging vond is ‘De fluistercourant’, een soort schandaalkrantje dat het verhaal onderbreekt met roddels uit het koninkrijk.
(Een beetje zoals bij Bridgerton)
Evangeline is zo’n leuk personage dat blijft geloven in het goede van iedereen en Jacks, morally grey, maar toch ook een goed kantje. Als kwam vooral de opportunist in hem naar boven in dit boek. Heerlijk!
Er waren ook wat onverwachte wendingen en een onverwachte plottwist op het einde. Ik blijf wel zitten met enorm veel vragen en kijk ontzettend uit naar de volgende twee delen.
PS: Caraval is nu veel hoger op mijn tbr-stapel komen liggen. Ik ben nu toch benieuwd naar wat er vooraf ging aan dit boek.
(Een beetje zoals bij Bridgerton)