Cosy fantasy om bij weg te dromen
Ik las ‘Rewitched’, een cosy fantasy geschreven door Lucy Jane Wood.
Belladonna ‘Belle’ Blackthorn is een heks. Ze heeft het echter te druk met haar werk in een boekwinkel in Londen, toxische baas inclusief. Ook het geheimhouden van haar identiteit valt zwaar, haar beste vriendin is een mens die helemaal niets weten over het bestaan van een magische wereld. Het perfectioneren van haar krachten heeft gewoon geen voorrang.
Wanneer ze dertig wordt, roept Belles coven haar op voor een test, waarbij ze haar magie voorgoed zou kunnen verliezen.
Zo’n gezellig boek! Belles moeder is heerlijk chaotisch. Haar beschermer is onweerstaanbaar en haar mentor is erg onverwacht (ik kan het niet beter omschrijven). Ik heb genoten van dit magisch verhaal waarin Belle wordt tegengewerkt door duistere krachten, maar vooral zichzelf helemaal terugvindt en ontdekt wat echt belangrijk is voor haar.
Ik kan voor het eerst zeggen dat cosy fantasy toch iets voor mij is.
Het heeft wat herfstvibes, maar kan perfect op eender welke druilerige dag gelezen worden. Aanrader!
Ik kan voor het eerst zeggen dat cosy fantasy toch iets voor mij is.