Aanrader als je van small town romance met spice houdt.

leen_leest 27 oktober 2025
Ik las de Cinnamon Bun Boekhandel, een NA feelgood geschreven door Laurie Gilmore. Ik dacht dat het perfect zou zijn om in de herfst te lezen, maar het speelt zich toch grotendeels in de zomer af.

We zijn terug in Dream Harbor en dit keer draait het om Hazel.
Bijna dertig jaar, maar ze voelt zich soms tachtig. Haar leven is helemaal niet spannend. Ze blijft liefst binnen met een goed boek onder een dekentje. De zomer is dus ook helemaal haar seizoen niet. Veel te warm. Als ze in de boekhandel een boek vindt met daarin een verborgen boodschap (en daarna nog één en nog één en nog…), besluit ze uit haar comfortzone te treden en de zomer voor haar dertigste verjaardag als een groot avontuur te beschouwen. Haar partner in crime? De charmante en zeer knappe visser Noah die eigenlijk stiekem al enige tijd een oogje op haar heeft.

Small town romance op zijn best. De personages uit het vorige boek komen ook aan bod dus altijd leuk om oude bekenden tegen te komen. Al kan dit boek ook perfect als een standalone bekeken worden. Het wisselende vertelperspectief maakt dat je echt in het hoofd van zowel Hazel als Noah kan kruipen (ik hou daar echt van!) en de avonturen waren leuk en de chemie tussen beide personages spatte van de pagina af. Heerlijk!

Ik heb haar andere boeken ook nog klaarliggen dus volgende maand ga ik naar de kerstboomwinkel en ook nog naar de bakkerij (of wacht ik daarmee tot in december). Nog veel om te lezen en weg te dromen in het vooruitzicht dus.

Meer recensies van leen_leest

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Elena moet haar vermiste opa terugvinden in een magische en mysterieuze wereld vol met mythische wezens. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.