Gezellig kerstboek vol familieperikelen

leen_leest 30 december 2025
‘Zoals Kerst bedoeld is’, is een kerstfeelgood geschreven door Vannessa Thuyns.

Centraal staat de familie de Koning.
Elena, barista met haar eigen koffiezaak en de jongste dochter is een impulsieve spring-in-het-veld. Daan is het middelste kind en erg artistiek. Hij leeft echt in het moment waardoor ook zijn relatie met Livia op de klippen is gelopen. En dan is er nog Anouk. Workaholic die altijd alle balletjes in de lucht wilt houden, maar op haar grens zit. Sinds hun moeder overleed, heeft zij ongevraagd de moederrol overgenomen. Haar eigen gezin lijdt echter onder haar perfectionisme en ze volgt stiekem therapie.

Hun vader wilt dit jaar terug echt Kerst zoals zijn overleden vrouw het graag gewild had en boekte een cottage in Engeland voor de hele familie. Niemand durft nee zeggen, maar geen van allen heeft er echt zin in.

Wat een heerlijk kerstboek!! Het boek wordt verteld vanuit Elena, Anouk en Livia en wisselende vertelperspectieven zijn altijd leuk! Ik heb genoten. Familiedrama, geheimen, romance en je realiseren wat er echt belangrijk is. En Kerst vieren zoals het bedoeld is. Uiteindelijk dan toch.

Meer recensies van leen_leest