Fabels leren kennen op een speelse manier

Fabels, waar dieren zich gedragen als mensen zijn al vaak beschreven.  Dit keer giet Liesbeth Mende dit in de vorm van het theaterlezen. Bekende fabels als 'De raaf en de vos' en ' De haas en de schildpad' komen voorbij, maar ook minder bekende (voor mij althans) waar bijv. vissen de hoofdrol spelen.

Als extraatje staan er achterin het boek nog tips voor het theaterlezen, zoals het nadenken over je personage en op welke manieren je de teksten zou kunnen lezen.
De prachtige illustraties van Grootzus zijn ook zeker de moeite van het bekijken waard.
Mooie vormgeving daarnaast, het maakt het lezen zeker leuk(er) op deze manier!
Vanaf 6 jaar, maar ook zeker voor de kinderen in groep 5/6 was dit een leuke variatie op het extra oefenen van het technisch lezen.

Meer recensies van LeesjemeeZonnewiel